”Beş kıtada kurşun geçirmez yelek sektörünün öncüsü Hazar Savunma”

Türkiye, sanayi alanında ilerleyişine devam ederken bir yeni anlaşma da Hazar Group Savunma Havacılık Uzay Sanayi firması tarafından gerçekleştirildi.

”Beş kıtada kurşun geçirmez yelek sektörünün öncüsü Hazar Savunma”
Yayınlama: 17.01.2024
6
A+
A-

Türkiye, sanayi alanında ilerleyişine devam ederken bir yeni anlaşma da Hazar Group Savunma Havacılık Uzay Sanayi firması tarafından gerçekleştirildi.

Hazar Group Savunma Havacılık Uzay Sanayi Başkanı Teoman Yıldırım “Yerli ve milli kurşun geçirmez yelek üretimini geliştirmeye ve dünya payını arttırmaya devam ettireceğiz. Türkiye, ihtiyaç duyulan kurşun geçirmez yelek üretimi konusunda önemli bir mesafe katletmiştir.” dedi.

Yıldırım, Türk savunma ve havacılık sanayisinin son 15 yılda göstermiş olduğu gelişimin birçok alanda firmaların platform, sistem ve yeteneklerinin yurt dışı pazarlarda talep edilir olmasını sağladığını ifade ederek “Firmalarımızın sadece ihracata odaklanarak değil ortak üretim, teknoloji transferi ve ortak yatırım gibi kazan-kazan ilişkisine dayalı yöntemleri de dikkate alarak iş birliği faaliyetleri yürütmeleri; uluslararası pazarlarda tercih edilir olmalarında önemli rol oynuyor.” diye konuştu.

Asya ormanlarından Orta Doğu çöllerine

Türk savunma sanayisi firmaları, dünyanın birçok bölgesinde pazarlama faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Başkan Yıldırım, dış politika alanında askeri kapasitenin, devletlerin varlıklarını sürdürebilmesinin önemli bir unsur olduğunu ve bugüne kadar Asya’dan, Orta doğuya birçok ülkede savunma sanayi alanında yer alan ürünlerinin dünyada geniş yelpazesinin olduğunun ifade etti.

Yıldırım, şirket olarak “Türkiye'nin savunma sanayisinde kurduğu güçlü ekosistemin en önemli parçalarından biri olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım ülkenin savunma sanayisindeki satışlarını artırmak, yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve teknoloji transferi için şirket olarak Türkiye’de ve dünyanın belirli ülkelerde Ar-Ge yatırımlarının olduğunu ve ‘’kurşun geçirmez yelek’’ sektörünün dünya pazarında en güçlü firması olduklarının altını çizdi.

“Beş kıtada bir Türk bayrağını dalgalandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz”

Kurşun geçirmez yelek sektörünü tasarlayıp geliştiren ve üreten Hazar Group Savunma Havacılık Uzay Sanayi Başkanı Teoman Yıldırım kurşun geçirmez yeleklerin beş kıtada 35’ten fazla ülkede hizmet verdiğini belirterek “Dünyanın sayılı orduları ve istihbarat birimleri bizim yeleklerimizi tercih ediyor” dedi.

Başkan Yıldırım, 2024 yılında toplam 720 milyon dolar anlaşmalar imzaladıklarını açıkladı.

Yurt içi ve yurt dışı ihtiyaç alanında ‘’ kurşun geçirmez yelek’’ alanında son yıllarda geliştirdiği ürün sayısını 20’nin üzerine çıkaran, ihracat yaptığı ülke sayısını ve ihracat gelirlerini artıran Hazar Group Savunma Havacılık Uzay Sanayi kurşun geçirmez yelek sektöründe teknoloji üssü durumunda.

Teoman Yıldırım, “Dış politika alanında askeri kapasite, devletlerin varlıklarını sürdürebilmesinin önemli bir unsurudur. Bununla birlikte askeri kapasite, devletlerin uluslararası alanda daha rahat bir biçimde hareket etmelerini sağlayan ve diğer devletlerle olan ilişkilerinin niteliğini belirleyen stratejik bir faktördür. Bu alanda kullandığımız teknoloji ve Ar-Ge merkezlerimizde üretilen ürünler dünyada takdir görmektedir” dedi.

Özgün savunma sanayisi ürünleri ile TSK’nin caydırıcılık düzeyinin artması ve Türk dış politikasının eylemlerinin başarısına büyük katkı sağladığını ifade eden Hazar Group Savunma Sanayi Başkanı Teoman Yıldırım, “Türkiye’nin yürüttüğü savunma sanayi alanındaki çalışmalar, ülkemize küresel ve bölgesel güçler karşısında siyasi bir konum kazandırarak kendi coğrafyasında meydana gelen gelişmelere müdahale eden bir devlet pozisyonuna yükseltmiştir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.