BELMEK kursiyerlerinden Cumhuriyet’in 100. yılına özel sergi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) BELMEK kursiyerleri ile 30 usta öğreticinin 5 branşta hazırladığı 186 eserden oluşan ve bir yıllık çalışmalarının yer aldığı “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” isimli sergi düzenlenen törenle açıldı.

BELMEK kursiyerlerinden Cumhuriyet’in 100. yılına özel sergi
Yayınlama: 27.10.2023
1
A+
A-

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” isimli BELMEK sergisinin açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, ABB daire başkanları, BELMEK kursiyerleri ile usta öğreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, BELMEK kurslarının Ankaralı kadınların hizmetinde olduğunun altını çizerek sergi hakkında  “BELMEK kurslarımızda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel mesleklerimizin, el sanatlarımızın öğretilmesi ve gelecek nesillere aktarılması konusunda 31 ayrı branşta kurslar verilmektedir. Kadın emeğinin görünür olması ve eserlerin satışı yoluyla gelir elde edilmesi noktasında desteklerimizin devam edeceğini buradan belirtmek isterim. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları münasebetiyle açmış olduğumuz bu sergi de emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize şükranlarımızı sunuyorum, hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Sergi 30 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak

Serginin 30 Ekim Pazartesi gününe kadar Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacağını belirten ABB Meslek Edindirme Şube Müdürü Haluk Erdemir de, “Bütün Ankaralıları bu eserleri görmeye davet ediyoruz”  dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.