“Bazı üye ülkelerin borçları BM’nin likidite krizinin ana nedenidir”

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dai Bing, finansın BM yönetiminin önemli bir dayanağı olduğuna işaret ederek, aidat payı büyük olan bazı ülkelerin uzun vadede borçlarını ödememesinin BM’nin likidite krizinin temelini oluşturduğunu belirtti.

“Bazı üye ülkelerin borçları BM’nin likidite krizinin ana nedenidir”
Yayınlama: 03.10.2023
1
A+
A-

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dai Bing, finansın BM yönetiminin önemli bir dayanağı olduğuna işaret ederek, aidat payı büyük olan bazı ülkelerin uzun vadede borçlarını ödememesinin BM’nin likidite krizinin temelini oluşturduğunu belirtti.

Dai Bing dün düzenlenen BM 78. Genel Kurulu İdari ve Bütçe Komitesi’nin olağan oturumunun açılışında yaptığı konuşmada, söz konusu sorunun kökünden çözülmesi, bunun için kısa vadede geçerli geçici tedbirlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Dai Bing konuşmasını şöyle sürdürdü:

“BM, kaynaklarının tahsisi sırasında, güvenlik, kalkınma ve insan hakları dahil olmak üzere bel kemiği niteliğindeki üç alanda çalışmaları dengeli bir şekilde dikkate almanın yanı sıra, gelişmekte olan ülkelerin BM yöntemindeki söz hakkını etkili bir şekilde artırmalı, gelişmekte olan ülkelerin sekreterlik personeli arasında temsilini yükseltmeli, yeterli temsile sahip olmayan ülkelerin endişelerine daha güçlü ve daha etkili önlemlerle yanıt vererek, küresel yönetişimi daha adil ve makul bir istikamete yönlendirmelidir. BM bütçesi üye devletlerin öncü rolünü gerçek anlamda yansıtmalıdır. Bütçe planları üye devletlerin çıkarlarına ve makul taleplerine yeterince yanıt vermelidir.”

Merkezinde BM’nin bulunduğu uluslararası sistemi kararlı bir şekilde desteklediklerini vurgulayan Dai, Çin’in bütün ülkelerle beraber sıkı iş birliği yaparak, Küresel Kalkınma Girişimi’ni ilerletmeye, Sürdürülebilir Kalkınma İçin 2030 Gündemi’ni daha iyi bir şekilde yerine getirerek ortak bir geleceği yaratmaya hazır olduğunu ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.