Başkan Yavaş, Sakarya Zaferi kutlamalarına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı’da düzenlenen Sakarya Zaferi kutlamalarına katıldı.

Başkan Yavaş, Sakarya Zaferi kutlamalarına katıldı
Yayınlama: 14.09.2024
2
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı ilçesindeki bağımsızlık mücadelesi örneği olan Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Sevilen sanatçı Sefo’nun konseri öncesinde halka seslenen Yavaş, “Sakarya Meydan Muharebesi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde kritik bir dönüm noktasıdır. 22 gün, 22 gece süren ve dünyanın en kanlı savaşlarından biri olan bu zafer, Haymana ve Polatlı halkının büyük katkısıyla kazanılmıştır. Bu kahramanların torunları olarak sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Yavaş, Sakarya Zaferi kutlamalarına katıldı

Gençlere de seslenen Yavaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyet’in sonsuza dek yaşayacağını vurguladı ve konuşmasını “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek sonlandırdı.

Konuşmasında Sakarya Meydan Muharebesi’nin tarihine ve önemine dair bilgi veren Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise şunları kaydetti:

“Sakarya ruhunu diri tutmak genç kuşaklara aktarmak da bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Biz Polatlı Belediyesi olarak, Sakarya ruhunu diri tutmak için bütün imkânlarımızla gayret gösteriyoruz. Bizim gayretlerimizin yanında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın destekleriyle büyük zaferimiz Ankara ölçeğinde de kutlanmaya başlandı.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.