Başkan Yavaş: Asıl faaliyet raporu milletimiz tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nın 5. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı.

Başkan Yavaş: Asıl faaliyet raporu milletimiz tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı
Yayınlama: 19.04.2024
0
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğünün 2023 yılı faaliyet raporları görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında; Başkentlilere ve Meclis üyelerine seslenen Yavaş, 5 yıl önce göreve başlarken Ankara’yı ortak akılla yöneterek, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını hakim kılacaklarını vadettiklerini anımsatarak, “Hangi bölgeden ne kadar oy alındığına bakmadan, kimseyi ayırt etmeden, herkese eşit ve adil bir şekilde hizmet edeceğimizi belirtmiştik. Çöp projelere para harcamadan, insan sağlığı ve insan hayatını önceleyen işlere imza atacağımızı, kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağımızı ifade etmiştik. Ankara’nın tarımına, sanayisine, altyapısına, turizmine, kültürüne ve sanatına iz bırakacak işlere imza atacağımızı söylemiştik. Tüm bunların ardından, milletimiz bize Ankara’ya beş yıl hizmet etme görevini vermişti” ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş: Asıl faaliyet raporu milletimiz tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı

Kırsal kalkınma alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla tarımın, çiftçinin ve üretimin yanında olduklarını vurgulayan Yavaş, sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdikleri projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de ilk olan doğal gaz desteği ile evlatlarımızı üşütmedik… Türkiye’de ilk olan aylık et desteği ile onları proteinsiz bırakmadık. Kırtasiye, sınav ücreti ve servis desteği ile eğitimlerinde yanlarında olduk. 918 köye internet bağlatarak pandemide uzaktan eğitim almalarını sağladık. SMA testleri, çocuk tarama testleri ve yeni başladığımız diyabet sensörü dağıtımı ile evlatlarımız doğumundan itibaren yanlarında olacağımız bir sistem kurduk. Öğrenci abonmanı ile Türkiye’nin en uygun öğrenci ulaşımını Ankara’da uyguladık. Öğrenci evlerinde su ücretlerine yüzde 50 indirim yaptık.”

Başkan Yavaş: Asıl faaliyet raporu milletimiz tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı

“İşte, biz bu şekilde beş yılımızı tamamladıktan sonra en hassas, en doğru, en adaletli ve en kudretli teraziye çıktık” diyen Yavaş, 2024 yerel seçimlerine işaret ederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaptığımız projeler ve uyguladığımız Belediyecilik ile nasıl sokaklarda alnımız ak, başımız dik yürüyebildiysek, çok şükür ki millet iradesinin terazisinden de alnımız ak ve başımız dik olarak çıktık. Çalışmalarımız, hizmetlerimiz, yönetim anlayışımız ve yaklaşımımız ile beş yılda ortaya çıkan asıl faaliyet raporu, belediye meclisi üyeleri tarafından değil, bu kez milletimizin ta kendisi tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı.

Yavaş, Başkentin Belediye Başkanı olma onuru ve sorumluluğuyla beş yıl boyunca hizmet ettiklerinin altını çizerek, pandemi dönemi başta olmak üzere deprem, sel ve yangın gibi tüm afetlerde de milletin yanına en önde koşan kurum olduklarını vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.