Başkan Tugay: Torunlarımızın yaşayacağı Çeşme’yi hayal ederek adım atmalıyız

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Çeşme’de düzenlenen Yaza Merhaba Kokteyli düzenlendi.

Başkan Tugay: Torunlarımızın yaşayacağı Çeşme’yi hayal ederek adım atmalıyız
Yayınlama: 01.06.2024
2
A+
A-

Türkiye’nin turizm merkezlerinden Çeşme’de, ÇEŞTOB tarafından Yaza Merhaba Kokteyli düzenlendi. Her yıl yaz sezonu öncesinde düzenlenen kokteyle eşi Öznur Tugay ile katılarak Çeşme turizmi için önemli mesajlar veren Başkan Tugay, “Önümüzdeki 10 yılda, 20 yılda, 50 yılda ve belki 100 yılda, bizim göremeyeceğimiz zaman diliminde de çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı Çeşme’yi de hayal ederek adım atmamız gerektiğini düşünüyorum. Temiz su kaynaklarını korumak ve sahip olduğumuz tüm doğal kaynakları; sahip olduğumuz son ağacı, son yaprağına kadar her şeyi korumak, yaşama saygı duygusuyla beraber Çeşme’de huzurlu, sağlıklı, mutlu bir yaşam ortamı kurmak, hepimiz için çok kıymetli” diye konuştu.

Kokteyle gelirken Çeşme’deki anılarını anımsadığını anlatan Başkan Tugay, “Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak burada aranızda olmak büyük bir onur. Bu onurun getirdiği büyük sorumluluklar olduğunu da biliyorum. Çevremizde oluşan o güven duygusunu biz de hissediyoruz. Buna karşılık da gecemizi gündüze katarak çalıştığımızı, çaba gösterdiğimizi bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, 16-21 Ekim’de İzmir’de düzenlenecek SKAL Dünya Kongresi için de Çeşmeli turizmcilere çağrıda bulunarak şöyle devam etti:

“Dünyada turizm alanında yetkin olan 500 isim İzmir’e gelecek ve dünya turizmini konuşacak. İzmir ve çevresini de görme fırsatları olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destek olacağımızı söyledik ama bu kongreye ÇEŞTOB’un da dikkatini çekmek isterim. Bizler ve sizler için önemli bir fırsat diye düşünüyorum. Çevreyi koruduğumuz, Çeşme’yi koruduğumuz bir turizm anlayışını buraya yerleştirmek için SKAL Kongresi ve buna benzer etkinlikler de çok önemli fırsatlar olacak.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.