Başkan Tugay: Tarımımıza gereken desteği vereceğiz

Bu yıl 11’incisi düzenlenen OLIVTECH-Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 2. İzmir Kahve Fuarı-Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı, Fuar İzmir’de düzenlenen törenle açıldı.

Başkan Tugay: Tarımımıza gereken desteği vereceğiz
Yayınlama: 23.05.2024
2
A+
A-

Fuarlar kenti İzmir zeytin, zeytinyağı ve kahve tutkunlarını bir araya getirecek iki fuara ev sahipliği yapıyor. İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından 23-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 11. OLIVTECH – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ ve TACTFAIR iş birliği ile 23-26 Mayıs tarihlerinde yapılan 2. İzmir Kahve Fuarı-Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı Fuar İzmir'de başladı.

Merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın “İzmir fuarlar ve kongreler kenti olacaktır” sözlerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'in Türkiye'nin fuarcılıkta öncü kenti olduğunu söyledi.

Başkan Tugay: Tarımımıza gereken desteği vereceğiz

Tugay, “Bu fuar da bizim için çok kıymetli ve Türkiye'nin gerçekten İzmir'den büyük beklentileri var. Bu beklentileri karşılama yolunda İzmir Ticaret Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odamız, İzmir Ticaret Borsamız, Ege İhracatçı Birliklerimiz, Bakanlığımız başta olmak üzere verilen destekler ve İZFAŞ'ın çabalarıyla bu yolu yürümekten gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim.” dedi.

Sektörün zeytin ve zeytinyağı için çabalarını mutlulukla takip ettiğini kaydeden Başkan Tugay, “Belediye olarak üreticilerimize destek olmak, bu tür organizasyonlarda üzerimize düşeni yapmak için her geçen daha fazla çaba ve gayret içinde olma konusunda kararlıyız. Biz de hem Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, hem İZTARIM şirketimiz, hem de yakın zamanda kurduğumuz Kırsal Bölge Planlama Daire Başkanlığımızın çabalarıyla, burada ise İZFAŞ'ımızın katkılarıyla tarımımıza gereken desteği vereceğiz. Her fuar bir öncekinden daha fazla kapsayıcı ve kucaklayıcı olmalı. Yurt dışında örnek almamız gereken fuarları daha detaylı incelemeli ve buralardan neler taşıyabiliriz bunlara bakmalıyız.” dedi.

Başkan Tugay: Tarımımıza gereken desteği vereceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, açılışın ardından beraberindeki heyetle OLIVTECH katılımcılarını ziyaret etti. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Başkan Tugay'a günün anısına hediye verdi. Başkan Tugay, zeytinyağı tadımı da yaptı. Ayrıca İzmir'deki zeytinyağı üreticilerinin envanterini çıkaracaklarını ifade etti.

Tugay daha sonra 2. İzmir Kahve Fuarı – Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı'nı gezdi. İzmirli Kahve ikram edilen Başkan Tugay'a, fuar ziyareti sırasında Kahve Fabrikası'nın kurucusu, eğitmen Şerif Başaran kahve konusunda bilgi verdi.

Başkan Tugay: Tarımımıza gereken desteği vereceğiz


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.