Başkan Tugay: Köy Enstitüleri bugünümüze yol göstermeye devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü için düzenlenen programa katıldı.

Başkan Tugay: Köy Enstitüleri bugünümüze yol göstermeye devam ediyor
Yayınlama: 19.04.2024
2
A+
A-

Tugay açıklamasında,  “Köy Enstitüleri dayandıkları Atatürk ilke ve devrimleri sayesinde bugünümüze yol göstermeye devam ediyor.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1954 yılında kapatılan Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıl dönümünde, o dönemin ruhunu yansıtan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) iş birliği ile düzenlediği “84. Yıl Dönümünde Köy Enstitüleri” programı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın açılış konuşmasını yaptığı programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, YKKED Genel Başkanı Gökhan Bal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Kuçuradi'ye onur ödülü
Yoğun katılıma sahne olan programı Başkan Tugay, salondaki merdivene oturarak izledi.  YKKED Mandolin Orkestrası’nın konseriyle başlayan programın sunumunu Şair Tuğrul Keskin yaptı. Türk Felsefeci Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye 2024 Aydınlanma Onur Ödülü verildi. Kuçuradi programa video görüntü ile katılarak teşekkür etti.

“Ulu Önder’in 'kıvılcım olarak' gönderdikleri 'alev' olarak döndü”
Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, bilimsel çağdaş eğitimle, kendine güvenen, üreten, ülkesinin geleceğine ve toplumuna sahip çıkan kuşaklar yaratmayı hedefleyen Köy Enstitüleri'nin temel aldığı Atatürk ilke ve devrimleri sayesinde bugün de değerini koruduğunu söyledi.

“Bugünümüze yol gösteriyorlar”
Başkan Tugay, 84 yıl önce kurulan Köy Enstitüleri'nin kısa bir süre sonra kapatılsa bile  dayandıkları Atatürk ilke ve devrimleri sayesinde bugünümüze yol göstermeye devam ettiğine dikkat çekti. Başkan Tugay, “Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kendine güvenmeyle, üretimle, ulus bilinciyle, tasarrufla, dayanışmayla, kısacası bizi biz yapan değerlerle çıkabileceğimizin en açık kanıtı olarak varlıklarını sürdürüyor. Bu bakış açısıyla, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 84’üncü yılını bir kez daha kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Tugay: Köy Enstitüleri bugünümüze yol göstermeye devam ediyor


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.