Başkan Soyer: “İzmir’in refahını büyütmeye devam edeceğiz”

Fuarlar kenti İzmir, 2024 yılında da ulusal ve uluslararası 40’a yakın fuar ve etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Başkan Soyer: “İzmir’in refahını büyütmeye devam edeceğiz”
Yayınlama: 19.12.2023
0
A+
A-

Yeni yılda düzenlenecek fuarların tanıtım töreninde konuşan ve göreve başlamasının ardından yılda 30'un üzerinde fuar düzenlediklerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in refahını büyütmeye devam edeceğiz, Türkiye ihracatını büyütmeye devam edeceğiz. 85 milyon vatandaşımıza, Türkiye’ye umut olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye'nin fuarlar kenti İzmir, 2024 yılında da dünyayı Fuar İzmir'de buluşturmaya hazırlanıyor. 2023 yılında 30'un üzerinde fuar, etkinlik ve kongreye ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024’te de fuarcılık şirketi İZFAŞ başta olmak üzere misafir fuar şirketleriyle önemli fuarlara ev sahipliği yapacak. 2024'te ilk kez yapılacak 6 fuar ve etkinlikle farklı sektörler de İzmir'de olacak. OpticWorld-Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Tattoo Fest, İzmir Sanat ve Antika Fuarı, Interfresh Eurasia – Sebze, Meyve, Ambalaj, Depolama, Lojistik, Tarım Makine ve Teknolojileri Fuarı, Fashion Home İzmir-Ev Tekstili Fuarı ile Festive World ilk kez İzmir'de düzenlenecek.

2024 yılında düzenlenecek fuarların tanıtımı, Fuar İzmir'de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğindeki törene; Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, oda, dernek, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Soyer: “İzmir'in refahını büyütmeye devam edeceğiz”

“100 yıllık bir çınarın önündeyiz” sözleriyle konuşmasına başlayan ve İzmir İktisat Kongresi ile kentin fuarcılığının başladığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2024 yılında 29’uncusunu gerçekleştireceğimiz Marble İzmir, 18. kez kapılarını açacak TTI İzmir gibi köklü fuarlarımızın yanı sıra OpticWorld ve FestiveWorld gibi birçok uluslararası fuar İzmir’de gerçekleşecek. Kasım ayında ev sahipliği yapacağımız Dünya Robot Olimpiyatları (WRO) uluslararası finali ise 85 ülkeden 5 bin genci bir araya getirecek. Bu buluşma İzmir fuarcılığının, değişimle uyumu yakalama konusundaki başarısının en somut kanıtıdır. İzmir 2026 Botanik EXPO'suna ev sahipliği yapacak. Dünya ticaretinin, teknolojinin, kültürün ve sanatın kalbi bir kez daha İzmir’de atacak. Ülkemizin en modern ve en büyük fuar alanı Fuar İzmir’de… Dünyaya yön veren fikirler, gelişmeler, yenilikler İzmir’den dünyaya yayılacak. Dünyanın her yerinden milyonlarca insan, yeni değerler ve gelişmeler de İzmir’e akacak. İzmir’in refahını büyütmeye devam edeceğiz, Türkiye ihracatını büyütmeye devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.