Başkan Soyer, “100. Yılda 100 Gençle” Cumhuriyet’i konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü nedeniyle “100. Yılda 100 Gençle Cumhuriyet” temalı söyleşiye katıldı.

Başkan Soyer, “100. Yılda 100 Gençle” Cumhuriyet’i konuştu
Yayınlama: 28.10.2023
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü nedeniyle “100. Yılda 100 Gençle Cumhuriyet” temalı söyleşiye katıldı. Bornova Macera Park’ta, Doç. Dr. Mithat Kadri Vural’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda gençlerle buluşan Başkan Tunç Soyer, Cumhuriyet ve demokrasinin önemine değindi.

 “Cumhuriyet hasar aldı”

Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin, demokrasinin ciddi hasar aldığını belirten Başkan Soyer, “Bunun nedeni mücadele etmemek, korumamak. Atatürk’ün hayal ettiği Cumhuriyeti yaşadığımızı düşünmüyorum. Çok daha iyisi çok daha fazlası mümkündü. O devrimlerin her biri o dönemin koşullarında eşsiz deneyimler, eşsiz başarılar. Bunun üstüne onun yol göstericiliği ile devam edebilseydik, o hızla bambaşka bir noktaya gelmiş olabilirdik” diye konuştu. Demokrasi düşmanlarının o kazanımları yok etmek, geriye çekmek,  o eski hayallerini gerçekleştirmeye yönelik alanlar yaratabilmek için çok tahribat yaptığına dikkat çeken Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetin bekçileri, savunucuları olarak ona sahip çıkmakta eksik kaldık. Rehavete düştüğümüz için Cumhuriyeti savunmakta, korumakta zayıf kaldık. Ama ben inanıyorum sizler sahip çıkacaksınız. Bizim neslimiz başarılı bir sınav veremedi ama siz Cumhuriyetin değerlerini, erdemlerini yaşıyorsunuz. Ve bizden daha fazla sahip çıkacaksınız.”

 “Bir iki sene sonra hepiniz sahillerde yüzebileceksiniz”

İzmir Körfezi’nin koku sorununu yaptıkları çalışmaların ardından çözdüklerini dile getiren Başkan Soyer, “50 yıldır halının altına süpürülen bir mesele ile boğuşuyoruz. 11 milyar lira para harcayarak koku sorununu çözdük. Ben bugün Körfez’de suya gireceğim. İzmir'de yaşamaktan her zaman övünç duyabilirsiniz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.