Başkan Şahin: Her bir kadın kooperatifimizin belli başlı sıkıntıları var

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadın emeğinin, bakış açısının ve duygusal zekasının yaşamın bir parçası haline dönüştürmenin gerek şehir gerek aile gerekse de ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Şahin: Her bir kadın kooperatifimizin belli başlı sıkıntıları var
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Kooperatifleri Çalıştayı, özel bir otelde gerçekleştirildi. Çalıştayda, kadın kooperatiflerinin sorunlarına kalıcı çözüm önerileri getirmek amaçlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalıştayda yaptığı konuşmada, kadın kooperatiflerinin bu çalıştay sayesinde önemli bilgilere ulaşarak, ihtiyacı olan kaynağa kolaylıkla sahip olacağını belirtti.

Şahin, kadın kooperatiflerinin sıkıntılarına çözüm aramak için çalıştayın organize edildiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Her bir kadın kooperatifimizin belli başlı sıkıntıları var. Dolayısıyla rekabet etme gücünün artırılmasının, kadın emeğinin, bakış açısının ve duygusal zekasının yaşamın bir parçası haline dönüştürmenin gerek şehir gerek aile gerekse de ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu görüyoruz. Bu noktada bakanlıklarımız çok destek veriyor. Hibe programları kapsamında maliyeti yüksek makinelerin temin edilmesinde bakanlık destek veriyor.”

Şahin, e-ticaret alanının çok önemli bir niteliğe kavuştuğunu vurgulayarak, “Organik ürünlerin pazarından tutun da akıllı tarımdan sürdürülebilir kalkınmaya kadar yeni tanımlamaları içselleştirip kooperatiflerimizi dirençli hale getirmemiz lazım.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.