Başkan Özer, öğrencilerle Kariyer Günleri’nde buluştu

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, belediye bünyesindeki üniversite hazırlık kurslarında eğitim alan öğrencilerle Kariyer Günleri’nde bir araya geldi.

Başkan Özer, öğrencilerle Kariyer Günleri’nde buluştu
Yayınlama: 26.05.2024
2
A+
A-

Esenyurt Belediyesinin verdiği kurslarda üniversiteye hazırlanan öğrencilerin çeşitli meslek gruplarıyla bir araya getirildiği Kariyer Günleri'nde gençlerle buluşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, onlara akademik ve mesleki anlamda bilgi ve birikimlerini aktardı.

Başkan Özer, Esenyurt Belediyesi’nden aldıkları eğitimlerle istedikleri üniversiteye yerleşme ve hayallerini gerçekleştirme yolunda olan gençlere her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, gençlere sorumluluk bilincinin ve başarı yolunda güdülenen hırsın önemini vurgulayarak, “Kendinize karşı, ailenize karşı, topluma karşı, bir de devlete karşı sorumluluğunuz var. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğiniz takdirde başarılı olabilirsiniz. Herkesin içinde bir aslan yatar ama bazıları o aslanı beslemezler. Aslan aç kalır sonra da ölür. Dışarı çıktığınızda etrafınıza bakarsanız, karnında ölü aslanlarla dolaşan binlerce insan görürsünüz. Sizin içinizdeki aslan ölmesin. Onu yaşatacaksınız. O sizin motivasyon kaynağınız olacak.” dedi.

Öğrencilere bilgi, birikim ve deneyimlerini aktaran Özer, ünlü yazarlardan örnekler verdiği akademik ders niteliğindeki konuşmasında şunları söyledi:

“Dostoyevski, 'İki tür insan var' diyor: 'Olağanlar, bir de olağan dışı olanlar. Olağanlar yer, içer, neslin devamını sağlarlar. Ama asla mutlu ve başarılı olamazlar. Çünkü korkaklardır. Korkak oldukları için risk edinmezler, risk edinmedikleri için acı çekmezler.' Acı yoksa mutluluk da yok. Bir elinde mutluluğu tutuyorsan, istiyorsan ömründe acıya hazır olacaksın. Bir de 'Olağan dışı olanlar var' diyor. 'Olağan dışı olanlar büyük mutluluklara ve büyük başarılara imza atarlar. Çünkü cesurdurlar, risk alırlar ve acıya katlanırlar. Dünyaya iz bırakanlar, daima güzel anılır. Onun için siz karar verin, olağan mı, olağan dışı mı olmak istiyorsunuz?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.