Başkan Gürkan, Atabey Feribot İskelesi’nde incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesine bağlı Atabey Feribot İskelesi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Gürkan, Atabey Feribot İskelesi’nde incelemelerde bulundu
Yayınlama: 20.12.2023
1
A+
A-

Başkan Gürkan, Malatya'nın Battalgazi ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesini birbirine bağlayan, Karakaya Baraj Gölü üzerinde feribot seferleriyle yolculuk yapan vatandaşlar için hem Battalgazi’de hem de Baskil’de bulunan iskelelerin yeniden düzenleneceğini ve sosyal donatı alanlarının oluşturulacağını ifade etti.

Gürkan: ''İnşallah en kısa zamanda çalışmalar başlayacak''

Yeniden düzenlenecek olan iskele çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Gürkan, “Battalgazi Belediye Başkanlığı dönemimizde de iskele ile ilgili zaman zaman sıkıntılar oluyordu. O dönemde de biz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında, sosyal ihtiyaçlarını giderecek mekanların yapılmasıyla alakalı çalışmaları yapmıştık. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve kuraklık süreci tüm göllerimizi, baraj göllerimizi ve akarsularımızı etkiliyor. Şu anda da baraj suyu bayağı gerilemiş durumda. Baskil tarafında, iskelede sosyal donatı alanları yoktur. Bu çalışmanın ürünü olarak şu anda buraya 30 milyon civarında bir bedel ihdas edildi. Hava şartları müsait olursa Mart ayı gibi bitirilmesini planlıyoruz. Battalgazi ve Baskil bölgelerinde modern anlamda iskelelerin yapılmasını planlıyoruz. Malatya’da 40 bine yakın Baskilli vatandaşımız ikamet etmektedir. İskele yolunun yapılması talimatını göreve geldiğimiz zaman verdik. Bu yol yapıldı. Şu an Battalgazi-Malatya yolu da yapılıyor. Baskil bölgesinde de, feribot beklenirken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan sosyal donatı alanlarını proje kapsamında ilgili arkadaşlarımızla birlikte yürüttük. Yaptığımız işler yapıldı, bitti, bitmek üzeredir. İhaleler yapıldı, yer teslimi yapılmak üzeredir.” kelimelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.