Başkan Büyükkılıç’tan “Gesi Bağları” performansı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü Programı’na katılarak, ‘Gesi Bağları’ türküsünü seslendirdi.

Başkan Büyükkılıç’tan “Gesi Bağları” performansı
Yayınlama: 10.02.2024
0
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü dolayısıyla Bilim Merkezi’nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımlarıyla düzenlenen programda geleceğin bilim insanı olacak genç kızlarla bir araya geldi.

Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, torunlarının biri keman, diğerinin piyanoda iyi bir noktada olduğunu, kendisinin zaman zaman eşlik ettiğini belirterek, “Berra ve Beyza isminde 2 güzel torunumuz var. Birisi keman birisi de piyano da iyi bir noktada. Dedeleri de eşlik ediyor zaman zaman. Şimdi de anneanneleri burada. Ben de döneminin fakülte birincisi olarak, bir doktor eşe sahip bir belediye başkanı olarak sizlere hizmet etmenin başarımın en büyük sırrının kıymetli eşim olduğunu paylaşmak istiyorum” dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan koro tarafından verilen konsere eşlik eden Başkan Büyükkılıç, Türk musikisinde efsaneleşmiş olan Gesi Bağları türküsünü de söyledi.

Büyükkılıç, Prof. Dr. Nurhan Karaboğa ile TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri çerçevesinde biyoloji alanında İç Anadolu Bölge Birincisi olan 12’nci sınıf öğrencisi Şeyma Aslan’ı tebrik ederken, öğrenci Aslan’a burs vereceğini söyledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.