Başkan Büyükkılıç’tan Engelliler Haftası mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Büyükkılıç’tan Engelliler Haftası mesajı
Yayınlama: 10.05.2024
0
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, özel vatandaşların huzur ile güvenli ve konforlu bir yaşam sürmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

Engelsiz bir yaşam için özel vatandaşlara yönelik yaptıkları birçok hizmet ve yatırım olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Onlar için araçlarını şarj etmek üzere şarj istasyonlarını hizmete açtık. Toplu ulaşım araçlarımızı onların kullanımına uygun hale getirdik, getirmeyi sürdürüyoruz. Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açtık ve özel vatandaşlarımızı, yavrularımızı orada ağırlıyoruz. Öte yandan Engelsiz Çocuk Evlerimizde yine özel yavrularımızla ilgileniyoruz. Engelli vatandaşlarımıza su faturalarında yüzde 50 indirim uyguladık, yaşamlarını kolaylaştırmak için destek olduk. Tramvay ve trafik ışık noktalarında onların güvenli ulaşımı için Erişilebilir Yaya Butonları projesi ile yüzün üzerinde erişilebilir yaya butonu sayesinde onlarca kavşakta bu hizmeti gerçekleştirdik.”

Başkan Büyükkılıç’tan Engelliler Haftası mesajı

Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde de engelli vatandaşların yanında olacaklarını ifade ederek, toplu taşıma sistemlerinin tamamının engelli erişimine tam uyumlu hale getirilmesi, engelli bireylerin afet bilinci kazanmaları için onlara eğitimler verilmesi, engelli vatandaşların temiz, sağlıklı ve bakımlı hanelerde yaşamalarını sağlamak için temizlik ve basit tamirat desteği çalışmalarının yapılması gibi çalışmaların da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Başkan Büyükkılıç’tan Engelliler Haftası mesajı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.