Başkan Büyükkılıç’tan ”Dünya Su Günü” mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ”22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Büyükkılıç’tan ”Dünya Su Günü” mesajı
Yayınlama: 21.03.2024
0
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ''22 Mart Dünya Su Günü''nde yaptığı açıklamasında dünya nüfusunun artması, küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri ve yeraltı kaynaklarına ulaşma zorluğu ile su tasarrufunun öneminin her geçen gün daha da arttığına dikkat çekti.

Başkan Büyükkılıç, suya önce yüzde 20, sonrasında da yüzde 30 indirimin ardından Kayseri’nin, metreküpte alınan fiyat sıralamasında 12,23 TL ile 30 büyükşehir arasında en ucuz su kullanan iller sıralamasında 2’nci sıraya yerleştiğini hatırlatarak Dünya Su Günü’nü kutladı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Su Analizleri Laboratuvarları’nda 5 yılda 41 bin 258 içme suyu numunesinde 507 bin 723 parametrenin analizinin yapıldığını belirterek, “Ayrıca içme suyu tesislerinde yapılan klor ölçümlerine ek olarak şebekede 18 bin 765 serbest klor ölçümü yapıldı. Kayseri’de sağlıklı ve güvenilir içme suyu olmazsa olmazımızdır.” dedi.

Büyükkılıç, kent genelinde temiz, sağlıklı, kesintisiz ve yeterli miktarda içme suyu hizmeti vermek amacıyla 139 adet sondaj kuyusu açıldığını kaydetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.