Başkan Büyükkılıç, ORAKAF’23’te konuştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Orta Anadolu Kariyer Fuarı’na (ORAKAF’23), katıldı.

Başkan Büyükkılıç, ORAKAF’23’te konuştu
Yayınlama: 25.12.2023
1
A+
A-

Kayseri OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde Orta Anadolu Kariyer Fuarı ORAKAF'23 Açılış Programı’na Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Birimi yetkilileri, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan fuarda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Zenginlikler Şehri ve e-ticaret tanıtım filmi izletildi.

“12 kahramanımızı, şehidimizi rahmetle, minnetle anıyorum”

Fuarda konuşan Başkan Büyükkılıç, Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 12 şehidin ailelerine taziye ve yaralanan askerlere acil şifa dilediğinde bulundu.

Gençlere destek olma yönünde çalışma yapılacağını ifade eden Büyükkılıç, “4 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi, 5 üniversitesi, 2 teknoparkı olan bu güzel şehrimizde 19 üniversitemizin rektörlerini ve mensuplarını görmek, zenginlikler şehrine zenginlikler katan bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

“5 bin civarında kardeşimizin değişik yerlerde iş bulmalarına fırsat verdik”

Büyükkılıç, bu program ile 19 üniversite ile birlikte Kayseri’de eğitim gören öğrencilerin, şehri tanıyacakları, kurum ve kuruluşları tanıyacakları, buradaki fırsatlardan yaralanacaklarını vurgu yaparak, şöyle konuştu:

“Belediye olarak Kaymek bünyesinde kurmuş olduğumuz Kariyer Merkezi ile yine aynı şekilde paydaşlarımızla yavrularımıza, iş arayan kardeşlerimize fırsat vermek amacıyla yaptığımız çalışmalar da çok önemlidir. Sayın valimizin tanımlamasıyla 6’ncı üniversite olarak da belediyenin meslek edindirme kurslarını bir üniversite gibi gördüğümüzü, oradan edindikleri kazanımlarla bu çalışmalara en büyük destek verildiğini hatırlatmak isterim. 5 bin civarında kardeşimizin değişik yerlerde iş bulmalarına fırsat verdik, gerekli destekleri sağlayıp, onlar için ümit olduk.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.