Başkan Büyükkılıç, meslek lisesi öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kariyer Günleri kapsamında Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle tecrübelerini paylaştı.

Başkan Büyükkılıç, meslek lisesi öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı
Yayınlama: 18.10.2023
1
A+
A-

Okul girişinde Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, okul yönetimi ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Büyükkılıç, Türkiye’nin ilk ve tek meslek lisesi olarak yatak üreten tesislere sahip okulu gezdi.

Öğrencilerle birlikte üretilen ve kendi markasını oluşturan yatakları ilgiyle inceleyen Başkan Büyükkılıç, Okul Müdürü Osman Yücel’den tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Baştan sona bir yatağın üretim sürecini takip eden Büyükkılıç, üretilen bin 400’üncü yatağın üzerine, markanın isminin yazılı olduğu logoyu yapıştırdı. Daha sonra Başkan Büyükkılıç, okulun konferans salonunda öğrencilerle buluştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Zenginlikler Şehri Kayseri ve Erciyes Kayak Merkezi tanıtım filmleri de izletildi.

Başkan Büyükkılıç, Asurlular döneminde ticaretin ilk anayasasının yazıldığı Kültepe Kaniş-Karum’daki kazılarda çıkan 25 bin tableti sergileyecekleri bir müze yaptıklarını da hatırlatarak, hem Kültepe’ye hem de Yahyalı Kapuzbaşı Şelaleleri’ne öğrencilere özel gezi düzenlenmesi talimatı verdi. Ayrıca Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili bilgiler paylaşarak, kayağa ilgisi olan öğrencilere ücretsiz kurs verilmesini de istedi.

Kayseri’de kültür sanat alanında da özel çalışmalar yapıldığını hatırlatan Büyükkılıç, Kayseri Devlet Tiyatrosu kurulduğunu, Perşembe günü tiyatronun başlayacağını ifade etti.

1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 3 gün sürecek Gastronomi Günleri düzenleneceğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, ayrıca yapımı son aşamaya gelen yeni havalimanının da Kayseri’ye yakışan çiçek gibi bir proje olacağını anlattı.

Okçuluğa ilgi duyan öğrencilere Türkiye’de bir numara olan Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi'nde ücretsiz kurs ayarlanması talimatı veren Büyükkılıç, 11 kütüphanede ve üniversitelerde çay, çorba ikramları yapıldığını da ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, öğrencilere ulaşımdan, su faturasına, kırtasiyeden nakdi yardıma kadar yapılan desteklerden bahsetti.

Okul Müdürü Osman Yücel de mesleki eğitime önem veren, aynı zamanda Kayseri’nin tarihsel gelişiminde şehrin yaşanılabilir hale gelmesinde yapmış olduğu katkılardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, ayrıca 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı hakkında da bilgiler vererek, “Kitap fuarımızda, geçen sene 935 bin ziyaretçimiz oldu. Bu sene 500’ün üzerinde yazarımız var, bunun 400’ü şehir dışından bilinen isimler. Aynı zamanda 385 yayın evi var, 3 milyon civarında da kitap sergide şuanda. Dolayısıyla Kayseri’yi bir okuyan ve okutan şehir olarak değerlendirmek amacıyla şehrimizi sizlere yakışır konum ve duruma getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Kayseri’yi müzelerle donatma yönünde gayretlerini sürdürdüklerini de hatırlatan Büyükkılıç, Milli Mücadele Müzesi’nin tarihi ve öneminden bahsederek gençlere müzeleri gezmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Büyükkılıç, öğrencilere 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nda yapacakları alışverişte kullanabilecekleri indirim kuponları da dağıttı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.