Başkan Büyükkılıç: “Kültepe’de 75 yıllık rüyayı gerçekleştiriyoruz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum’u dünyanın sayılı kayadan oyma müzesi olacak Kültepe Müzesi, 14 evden oluşan Asurlu Tüccarlar Sokağı ve Kültepe Ziyaretçi Merkezi projeleri ile yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç: “Kültepe’de 75 yıllık rüyayı gerçekleştiriyoruz”
Yayınlama: 18.01.2024
0
A+
A-

Kültepe’nin 75 yıllık rüyasının gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum ören yerinde hayata geçirilen önemli projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “7 bin yıllık geçmişiyle kadim kentimize ‘ticaretin merkezi Kayseri’ mührünü vuran Kültepe Kaniş-Karum’u yeniden ayağa kaldırıyor, 75 yıllık rüyayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Buluntular tarihe ışık tuttu”

Başkan Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum Höyüğünde Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu’nun kazı başkanlığında yürütülen çalışmalara Büyükşehir Belediyesi olarak güçlü şekilde destek verdiklerini kaydederek, “Kültepe Kaniş-Karum ören yerinde Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu hocamızın kazı başkanlığını yaptığı çalışmaları daima destekledik. Ortaya çıkan buluntular adeta tarihe ışık tuttu. Bu bölge ve burada çıkan buluntular elbette ki çok önemli ve çok değerli. Bizlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarihi ve kültürel mirası yeniden ayağa kaldırmak ve dünyaya tanıtmak adına bölgede 3 önemli projeyi hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, kazı çalışmalarını sürdüren ekibe, projelerin yürütülmesinde emeği geçen büyükşehir belediyesi personeline ve yüklenici firmaya teşekkür etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.