Başkan Büyükkılıç: “Erciyes, Türkiye’deki yegane kayak merkezlerinden biri”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi bölgesindeki esnaflarla buluştu.

Başkan Büyükkılıç: “Erciyes, Türkiye’deki yegane kayak merkezlerinden biri”
Yayınlama: 14.12.2023
0
A+
A-

Kayseri’nin simgesi, kış turizm merkezi olan Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan esnaf dükkanlarını tek tek ziyaret eden Büyükkılıç, esnaflar ve vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve önerilerini yerinde dinledi.

Tatlı satan esnafları ziyaret edip, ‘tatlı yiyelim tatlı konuşalım’ diyerek vatandaşlara tatlı da ikram eden Başkan Büyükkılıç, ayrıca yöresel ürünler satan esnafı da gezip, el dokuması kilimler başta olmak üzere yöresel ürünleri ilgiyle inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, son süreçte yağan kar ile beyaza bürünen Erciyes Kayak Merkezi’ni de gezerek, incelemelerde bulundu.

Kayak merkezinin kapasitesinin uluslararası boyutta olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “19 tane mekanik tesisi, 40’ın üzerinde pisti, 110 kilometrenin üzerinde pist uzunluğu olan ve uluslararası boyutta kendisinden söz ettiren Türkiye’deki yegane kayak merkezlerinde birisindeyiz. İnşallah bu sene daha keyifli bir ortamda kayak merkezimizin insanlara hizmet vereceğini umuyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Erciyes’i sporun merkezi haline getirdiklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erciyes’imiz sıcak su ile inşallah önümüzdeki dönem termal hizmetlerini verirken, en önemlisi buradaki yüksek irtifada olan kamp merkezimizle de tüm spor dallarında gruplara ve ekiplere hizmet verecek olan önemli bir tesisimiz de eklendi. Yüzme havuzu ile olimpik standartlarda, çok amaçlı spor salonu ile 6 tane bitmiş hazır olan futbol sahası ile etrafındaki pistleri ile ve inşallah iki tane daha ekleyeceğimiz oradaki pist ile beraber futbol sahası 8’e çıkacak. İnşallah takımların adeta gelip tercih edeceği, kaynaklarımızın da gereksiz yere böylece yurt dışına aktarılmayacağı önemli bir spor merkezini vatandaşlarımızın ve sporseverlerin hizmetine sunmuş olacağız. Şimdiden yapılan bu çalışma hayırlı uğurlu olsun.”

Başkan Büyükkılıç, 15 Aralık itibariyle Erciyes Kayak Merkezi’nde sezonun açılacağını kaydederek, 23 Aralıkta bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi ve vatandaşları etkinliğe davet etti. Büyükkılıç, “15’inden itibaren otellerin açıldığını, sezonun başladığını söyleyebiliriz. 23 Aralık’ta şehir merkezinde daha sonra buraya taşıyacağımız bir etkinlik yapacağız. Tüm spor severleri, tüm turizm sevdalılarını o etkinliğimizde buluşmaya davet ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.