Başkan Büyükkılıç: “Dirençli Şehir Kayseri olmazsa olmazımız”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni dönemde yapmayı planladığı projelerini tanıttı.

Başkan Büyükkılıç: “Dirençli Şehir Kayseri olmazsa olmazımız”
Yayınlama: 01.03.2024
0
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gerçekleştireceği projeleri açıklarken kentsel dönüşüm konusunda da adım atacaklarını dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç, “Dirençli Şehir Kayseri olmazsa olmazımız” diyerek, bu doğrultuda kentsel dönüşüm faaliyetlerini gerçekleştireceklerini şu cümlelerle paylaştı:

“Deprem Master Planı oluşturulacak, kentsel dönüşüm ile master planımız mevcut, Afet Eğitim Merkezi’ni kuruyoruz. Deprem Bilgi Sistemi’ni hayata geçiriyoruz. Çok önemli mikrobölgeleme, şehrimizin 200 milyon metrekarelik alanında gerekli taramayı yaptıracağız, en önemli hazırlığı tamamlamış olacağız. Jeoloji Bilgi Sistemi, Bölge Faylarının Tektonizmasının İncelenmesi, Engelli Bireylere Afet Bilinci Eğitimi vereceğiz”  

Başkan Büyükkılıç: “Dirençli Şehir Kayseri olmazsa olmazımız”

Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde İncesu Saraycık Mahallesi’ne yeni konutlar inşa edileceğini ifade ederek, projenin, toplam 560 bin metrekarelik alana yaklaşık 2 bin bağımsız bölüm, içerisinde camisi, yeşil alanı, okulu ve sosyal tesisi ile birlikte inşa edileceğini kaydetti. 

820 bin metrekarelik alanda 2 bin 500 bağımsız bölüm ile Semerkent Toplu Konut Projesi’ni hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de etap etap bin konut inşa edilmesinin planlandığını dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3 etabını ise Emlak Konut ile gerçekleştireceklerini vurguladı.

Başkan Büyükkılıç: “Dirençli Şehir Kayseri olmazsa olmazımız”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.