Başkan Büyükkılıç: 5 yıllık eylem planını yeni dönemde hayata geçireceğiz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeni 5 Yıl Projeleri kapsamında Gürültü Eylem Planı’nı hayata geçireceklerini belirtti.

Başkan Büyükkılıç: 5 yıllık eylem planını yeni dönemde hayata geçireceğiz
Yayınlama: 05.05.2024
3
A+
A-

Başkan Büyükkılıç, çevre ve toplumu gözeten çalışmalar yaptıklarını, yeni dönemde de bu çalışmaların aralıksız süreceğini belirterek, “Yapılan araştırmalardan biliyoruz ki hava kirliliği ve trafik araçları dahil, kalp damar hastalığı riskine bağlı olarak, ortalama 24 saatlik gürültü seviyesindeki her 5 desibel artışının kalp krizi, felç ve diğer ciddi rahatsızlıklarda yüzde 34'lük bir artışla ilişkili olduğunu göstermektedir. Bizler de yerel yönetimler olarak gürültüsüz ve konforlu bir Kayseri hedefliyoruz. Şehrimizin gürültü eylem planını çıkarıyoruz.” diye konuştu.

Büyükkılıç, öncelikli hedeflerinin daha yaşanılabilir, sürdürülebilir bir kent oluşturmak olduğunu vurgulayarak, “Şehrimize değer katmaya, şehrimizin insanına hizmet etmeye gayret ediyoruz. Gürültü kaynaklarına ilişkin tespiti ve 5 yıllık eylem planını kapsayan bir projeyi yeni dönemde hayata geçireceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.