Başkan Büyükerşen, Engelliler Günü’nde ailelerle buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle engelli bireyleri ve ailelerini düzenlediği yemekte bir araya getirdi.

Başkan Büyükerşen, Engelliler Günü’nde ailelerle buluştu
Yayınlama: 03.12.2023
4
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir organizasyona daha imza attı. Engelli bireyler ve yakınlarının buluştuğu özel yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye bürokratları ve Eskişehir’de engellilik alanında hizmet veren 18 sivil toplum örgütü yönetimi ve üyeleri, Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi öğrencileri, engelli bireyler ve aileleri başta olmak üzere bin 100 vatandaş katıldı.

Başkan Büyükerşen, konuşmasında engelsiz şehir anlayışıyla hayata geçirdikleri projeleri paylaştı. Eskişehir'de tramvayların engelli bireylerin erişimine uygun hale getirildiğine vurgu yaparak, avantaj taksi ve engelsiz servislerle şehir içi ulaşımı kolaylaştırdıklarını belirtti. Başkan ayrıca, çeşitli noktalara kurdukları akü şarj istasyonları, cihaz desteği, evden çıkamayan ağır engellilere kişisel bakım hizmeti gibi birçok alanda sundukları hizmetleri anlattı.

Büyükerşen, Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'nde spor, ritim, bahçecilik, drama ve el becerisi geliştirme atölyeleriyle 180 zihinsel engelli ve Alzheimer hastasına hizmet verdiklerini söyledi. Ayrıca, SMA hastalarına fizik tedavi desteği sağladıklarını ve kültür-sanat alanında Engelsiz Filmler Festivali düzenlediklerini belirtti.

“Eskişehir’in farkı,  şehrin her köşesinde, verilen tüm hizmetlerde ve yaşama geçirilen tüm projelerde engellilerin gözetilmiş olmasıdır.” diyen Büyükerşen, “Şehrimizi şöyle bir dolaştığınızda, engellilere yönelik fiziki düzenlemelerden, parklara engelli çocuklar için koyduğumuz oyun gruplarına, etkinlik alanlarımızdaki engelli tuvaletlerinden, tarihi binalarımızda bulduğumuz farklı erişim çözümlerine kadar Eskişehir’in bu alanda da örnek bir kent olduğunu görebilirsiniz. Engel tanımayan Eskişehir için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman beraberiz ve sizlerin yanınızdayız.” dedi.

Konuşmanın ardından davetliler, canlı müzik eşliğinde gün boyunca keyifli bir gün geçirdiler.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.