Başkan Bozbey, urizm paydaşlarıyla bir araya geldi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, turizm paydaşlarıyla bir araya gelerek kentin turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Bozbey, urizm paydaşlarıyla bir araya geldi
Yayınlama: 16.07.2024
0
A+
A-

Bursa'nın turizm olanaklarının ve turizm problemlerinin değerlendirilip çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, turizm konusunda birçok çalışma yapılmasına rağmen organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri bulunduğunu, strateji ve hedeflerin takibi konusunda da yetersizlikler olduğunu söyledi. Turizm çalıştayları, stratejik planlar ve üniversitelerin çalışmalarıyla ilgili raporları profesyonel bir ekiple değerlendirmeye aldıklarını ifade eden Başkan Bozbey, turizm paydaşlarından da bu konuda katkı beklediklerini belirterek 27 Temmuz’a kadar çalışmaların kendilerine iletilmesini istedi.

Belirlenen hedeflere, ancak kentin kültürel varlıklarını ve Bursalıları turizme odaklayarak ulaşabileceklerini dile getiren Başkan Bozbey, bu dönüşümü alınacak sertifikalar ve uluslararası ödüllerle perçinleyeceklerini söyledi. Turizm sektörünü güçlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm noktasında kolaylaştırıcı rolü de üstleneceğini anlattı. Festivallerin, Bursalılar kadar yerli ve yabancı diğer turistleri de kente çekeceğini dile getiren Başkan Bozbey, “13-15 Eylül tarihleri arasında Gastronomi Festivali’nin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Bu sene festival katılımcılarına kardeş şehirlerimizi de ekledik.” dedi.

Turizm profesyonelleriyle ilişkileri güçlendirmeye ve nitelikli tanıtım kampanyaları hazırlamaya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa’daki turistlerin ortalama konaklama süresini mutlaka 2 günün üzerine çıkartacak yollar bulmalıyız. Gece aktivitelerinin yetersizliği, tarihi kent merkezinin belli saatlerden sonra karanlığa bürünmesi, Uludağ’ın kronikleşmiş sorunları, termal tesislerimiz ile ilgili sorunları bir an önce masaya yatırmalıyız. Şehrimizde birçok müze bulunmasına rağmen yeteri kadar gezilmiyor. Bu konuda detaylı rotalar oluşturarak ziyaretçi sayısını arttırmalıyız. Turizm noktalarındaki temel hizmetlerin eksikliklerini de gidermeliyiz. Tophane bölgesinde tuvalet alanlarının ve turist indirme-bindirme alanlarının acil oluşturulması talimatını verdim. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz komisyon, turizm alanlarında incelemeler yapıyor. Tespit edilen eksiklikleri ivedi bir şekilde çözeceğiz” diye konuştu.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.