Başkan Bozbey: İnegöl’de altyapıya 14 milyon euro civarında bir yatırım yapmış olacağız

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’de de hem içme suyu kalitesinin arttırılması hem de kaçakların önlenmesi için başlattığı çalışmalara devam ediyor.

Başkan Bozbey: İnegöl’de altyapıya 14 milyon euro civarında bir yatırım yapmış olacağız
Yayınlama: 23.05.2024
2
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeyi güçlü bir altyapıya kavuşturacak yatırımlarına Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) projeleriyle devam ediyor.

Bu kapsamda ekonomik ömrünü doldurmuş şebeke hatları yenilenirken, yeni yerleşim birimlerine yeni içme suyu şebekesi ulaştırılıyor. Yapılan çalışmalarla içme suyu şebeke hatlarında meydana gelen kayıp kaçak oranının düşürülmesi amaçlanırken, yeni debimetre şebeke alt bölgelerinin oluşturulması, yapılan imalatların coğrafi bilgi sistemine aktarılarak su şebeke yönetim sisteminin oluşturulması ve işletilmesi hedefleniyor.

Çalışmalar yüzde 45 seviyesine ulaşırken, 120 kilometresi tamamlanan hattın toplam 263 kilometre içme suyu şebeke hattına çıkarılması planlanıyor. İşlemler sonunda merkez mahallelerin içme suyu şebeke hatlarının tamamı yenilenmiş olacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl ilçesindeki çalışmaları BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve yetkililerle birlikte yerinde inceleyerek bilgi aldı. İnegöl’de eskiyen içme suyu hatlarının yoğun çalışma süreciyle yenilendiğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, sahadaki personelin büyük özverisiyle yatırımların hızla sürdüğünü belirtti.

Gelecek yılın sonuna kadar İnegöl’de eski hatların tamamen değiştirilmiş olacağını ifade eden Başkan Bozbey, “Buradaki kayıp kaçak oranının da en aza indirilmesiyle hem BUSKİ’nin hem de vatandaşlarımızın kazançlı olacağı bir döneme girmiş olacağız. Altyapı yatırımlarını önemsiyoruz. İnegöl’de altyapıya yaklaşık 14 milyon euro civarında bir yatırım yapmış olacağız.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.