BAŞKAN ARDIÇ: SİBER GÜVENLİK İÇİN YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN STRATEJİK ÖNEMDE

Ankara Sanayi Odası’nda “İkinci Yüzyılda Siber Güvenlik” paneli düzenlendi. “Siber Güvenlik” konusunun tüm yönleriyle ele alındığı panelde alanında uzman isimler siber dünyada artan riskler ve tehditlere karşı hangi tedbirlerin alınması gerektiğini anlattı. Panelin açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Seyit Ardıç, siber güvenlik için yerli ve milli ürün kullanımının önemine dikkat çekerek, “Siber güvenliğimizi sağlamada yerli ve milli ürün kullanımı, hem ulusal güvenliğimiz hem de ekonomik bağımsızlığımız açısından stratejik öneme sahiptir” dedi.

BAŞKAN ARDIÇ: SİBER GÜVENLİK İÇİN YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN STRATEJİK ÖNEMDE
Yayınlama: 23.01.2024
8
A+
A-

Hızla gelişen dijital dünyada artan risk ve tehditlere karşı her geçen gün daha da büyük önem kazanan “Siber Güvenlik” konusu, Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) düzenlenen panelde masaya yatırıldı. ASO 35. Bilgisayar, Yazılım Sanayi Meslek Komitesi’nin düzenlediği “İkinci Yüzyılda Siber Güvenlik Paneli”ne ASO Başkanı Seyit Ardıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Müşaviri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan Kesici, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, kamu ve özel sektörden uzmanlar ile sanayiciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Seyit Ardıç, hızla dijitalleşen, endüstri 5.0’ın, yapay zekanın konuşulduğu dünyada küreselleşme ile birlikte bilginin korunmasının da önemine dikkat çekti. Makineler arası iletişim, yapay zeka, otonom araçlar ve nesnelerin interneti gibi anahtar teknolojilerin kullanımının artmasıyla siber güvenliğin giderek daha kritik bir hale geldiğini belirten Ardıç, “Kişisel bilgilerimiz, finansal verilerimiz ve hatta ulusal güvenliğimiz, dijital ortamlarda gerçekleşen saldırıların tehdidi altındadır. Bu nedenle, siber güvenlik, bireylerden büyük kuruluşlara kadar herkesin dikkate alması gereken kritik bir meseledir” dedi.

ARDIÇ: GÜVENLİK SİSTEMLERİ GELİŞTİRİLMELİ

Başkan Ardıç, sanayinin dijital dönüşümünde siber güvenliğin önemine de vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Ürünlerin, verilerin ve fikri mülkiyetin yetkisiz ve kötü emelli kişilere karşı korunması için mutlaka siber güvenlik önlemleri alınmalı ve Endüstri 4.0 ve toplum 5.0’a uyum sağlamak amacıyla mevcut güvenlik sistemleri sürekli geliştirilmelidir. Siber güvenliğin, sanayinin dijital dönüşüm süreçlerindeki önemi dikkate alınarak, yönetim kademeleri dâhil işletmelerde her seviyedeki çalışanlar için siber güvenlik farkındalığının artırılması gerekiyor.”

ARDIÇ: YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN KULLANIMI STRATEJİK ÖNEMDE

Siber güvenliği sağlamada yerli ve milli ürün kullanımının ulusal güvenlik ve ekonomik bağımsızlık açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Ardıç, “Yerli ürün kullanımıyla hassas bilgilerimizi ve verilerimizi dış ülkelerle paylaşma riskini azaltarak, ulusal güvenliğimizi daha etkin bir şekilde yönetebiliriz. Yerli ve milli ürünlerin tercih edilmesi yerel şirketlerin büyümesine katkıda bulunarak; sadece istihdam yaratmakla kalmaz, aynı zamanda siber güvenlik alanında ülkemizi teknolojik olarak daha ileri taşımamıza olanak tanır” ifadelerini kullandı. Başkan Ardıç, kamu ve özel sektörün siber güvenlik ürünleri için iş birliği içinde çalışmasının verimli sonuçlar doğuracağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Müşaviri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatöre Alpaslan Kesici de siber güvenlikte yerli ve milli sistemlerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Global hiçbir üretici masum değil” dedi.

BAŞAR: SİBER SALDIRILAR ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

ASO 35. Bilgisayar, Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar da, siber saldırıların altın çağını yaşadığını ifade ederek, “Siber güvenlik çok önemli bir konu olmaktan çıktı, bir ihtiyaç halini aldı. Her geçen gün de daha hayati olmaya devam ediyor” dedi. Dijitalleşmenin hayat kalitesini artırdığını ancak siber saldırılara ve tehditlere karşı da mağdur edebildiğini belirten Başar, “Panelimizde bu konuda bir farkındalık yaratmak, sorun ve çözüm önerilerini masaya yatırarak güç birliği içinde çalışmak isteğindeyiz” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından ASO Yazılım Komitesi Meclis Üyesi ve Labris Networks Kurucu Ortağı Oğuz Yılmaz’ın moderatörlüğünde “İkinci Yüzyılda Siber Güvenlik” paneli yapıldı. Havelsan Siber Güvenlik Direktörü Salih Talay, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olgun Değirmenci, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Dece Yazılım Satış ve Pazarlama Müdürü İbrahim Çallı’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, “Siber Güvenlik” konusu tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.