Başkan Aras: Ortakent için iki proje üzerinde çalışıyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da Ortakent Yahşi Atık Su Arıtma Tesisi’nde inceleme yaptı.

Başkan Aras: Ortakent için iki proje üzerinde çalışıyoruz
Yayınlama: 16.05.2024
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, Ortakent Yahşi Atıksu Arıtma Tesisi’nde yaptığı açıklamada  “Ortakent arıtması için yeni bir çözüm arıyoruz. Bununla ilgili iki projemiz var. Bunlardan hangisi daha fizibilite hangisi daha çözüme yakınsa onu uygulayacağız. Şimdi bunun kararını vermek için burada arkadaşlarımızla birlikte toplandık.” dedi. 

Yaz döneminde nüfusun çok daha fazla artış göstereceğini söyleyen Başkan Aras, “Bunun için iki çözüm önerimiz var. Şimdi onları burada araştırıyoruz. Bir tanesi öncelikle sahil bölgesindeki iptal edilen arıtmayı da kapsayacak şekilde Bitez üzerinden Gümbet yeni ileri biyolojik arıtma tesisine bu bölgedeki atık suyun aktarılması ve Gümbet yeni atık su arıtma tesisimizde arıtılması.” dedi.

Başkan Aras: Ortakent için iki proje üzerinde çalışıyoruz

Başkan Aras, bir diğer çözüm önerisine ilişkin, “Ortakent merkezin şu anda içinde bulunduğumuz arıtma tesisinin atık suyunu geçen sene devreye alınan Bodrum Devlet hastanesi kanalizasyon hattına bağlayarak Konacık arıtmaya oradan da yine Gümbet Atıksu Arıtma tesisine aktarmak. Şu anda iki tane senaryo üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.