Başkan Aras: “Cumhuriyetimiz ve ülkemiz siz gençlere emanet”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak ulusal kurtuluş meşalesini yaktığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Gençlik Festivali ve konserlerle kutladı.

Başkan Aras: “Cumhuriyetimiz ve ülkemiz siz gençlere emanet”
Yayınlama: 20.05.2024
3
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Gençlik Festivali ve beş ilçede konser düzenledi. 15 Mayıs’ta başlayan, 19 Mayıs’ta sona eren ve bu yıl ilki düzenlenen Agora Gençlik Festivali’nde gençler oyunlar, basketbol, badminton, ayak voleybolu, bilek güreşi, DJ performansları ve çeşitli etkinliklerle eğlendi.

19 Mayıs’ta Menteşe Kötekli Yoğurtçu Parkı’nda Gazapizm, Köyceğiz ilçesinde Kolpa, Yatağan ilçesinde Necati ve Saykolar, Milas ilçesinde Sakiler, Kavaklıdere ilçesinde Kutsi, Datça ilçesinde MBB Popüler Müzik Orkestrası konserleriyle 19 Mayıs coşkusunu tüm Muğla’ya yaşattı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Kavaklıdere Kutsi konserinde 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu coğrafyasındaki milli mücadeleyi örgütlemek, Türk Ulusu’nun karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet’i kurmak için yola çıktığını ve bu hedeflerin hepsini gerçekleştirdiğini söyledi.

Ahmet Aras; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı tüm Muğla’da coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı günü çok güvendiği gençlere bayram olarak armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk; “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” demiştir. Ata’mızın bize verdiği en önemli ödev bu. Bizler de O’nun bize bıraktığı mirası sonuna kadar koruyacağız.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.