Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang, BAE Devlet Başkanı ile görüştü

Çin Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile dün Dubai’de bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang, BAE Devlet Başkanı ile görüştü
Yayınlama: 01.12.2023
2
A+
A-

Çin Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile dün Dubai'de bir araya geldi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi olan Ding, görüşmede Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in 2018 yılındaki BAE ziyaretiyle iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığına dikkat çekti. Ding, önümüzdeki yıl kutlanacak olan iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 40. yıldönümüne işaret ederek, bu vesileyle karşılıklı siyasi güvenin pekiştirilmesi ve pragmatik iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iki ülkenin Kuşak ve Yol girişimini yüksek kalitede inşa etmesi ve Çin’in Arap ülkeleri ve Körfez İşbirliği Örgütü ile arasındaki iş birliğini daha da ileriye götürmesi gerektiğini belirtti.

Ding, BAE'nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) hazırlıklarını takdir etti ve BAE'nin BRICS ailesine katılmasını tebrik etti. Ding, BAE ile çok taraflı platformlar çerçevesinde eşgüdüm artırarak gerçek çok taraflılığı yerine getirme ve dünya adaletini koruma konusunda hazır olduklarını ifade etti.

Çin'in Filistin-İsrail sorunu üzerindeki net tutumunu vurgulayan Ding, Filistin halkının ulusal haklarını savunan adil davasını desteklediklerini yineledi.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ise, Çin'in COVID-19 salgını döneminde BAE'ye verdiği destekler için teşekkür etti ve gelecekte iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğine inandığını dile getirdi. Zayed Al Nahyan, Çin'e Filistin'in adil davasına verdiği destekten ötürü teşekkürlerini sunarak, uluslararası ve bölgesel meselelerde Çin ile eşgüdümü artırma ve bölge ile dünyanın barış ve gelişmesine katkıda bulunma isteğini ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.