Bangladeş’te kasırga öncesinde yaklaşık 600 bin kişi tahliye edildi

Stockholm, 27 Mayıs (Hibya) – Hindistan’ın doğusundaki Bengal Körfezi’nde kasırga şiddetini artırıken yetkililer Bangladeş’te kasırgadan etkilenmesi beklenen bölgelerden 600 bin dolayında kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Bangladeş’te kasırga öncesinde yaklaşık 600 bin kişi tahliye edildi
Yayınlama: 27.05.2024
1
A+
A-

Bangladesh basınında çıkan haberlere göre Rimal Kasırgası'nın etkisiyle ülkenin güney bölgelerinde Pazar gününden itibaren başlayan yağmur, Pazartesi günü sabah saat 10'da son haber alınana kadar yağmaya devam etti.

Alçakta kalan bölgeler gelgit suları altında kaldı. Bölge sakinleri şiddetli yağmur ve gelgit suları nedeniyle mağdur oldu. Bazı bölgelere hala elektrik verilemiyor. Şu ana kadar Satkhira, Patuakhali ve Bhola'da üç ölüm rapor edildi.

Khulna Meteoroloji Ofisi'nden Kıdemli Meteorolog Amirul Azad yaptığı açıklamada Rimal Kasırgasının etkisiyle dün akşam 6:00'dan bugün sabah 9:00'a kadar Khulna şehrine 73 milimetre yağmur düştüğünü söyledi.

Bu arada Khulna'nın Dakop upazila bölgesinde Su Geliştirme Kurulu'na (PUBO) ait barajın yıkılmasının ardından bölgenin sular altında kaldığı belirtiliyor.

Hindistan da kasırganın karaya ulaşması için hazırlık yapıyor. Burada Kalküta'daki havaalanı 21 saat boyunca kapalı olacak.

Bengal Körfezi'nde Haziran'dan Eylül'e kadar muson mevsimi yaşanıyor. Rimal yılın ilk kasırgası.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.