Balta: “Yunanistan ile çekişmeli bir sezona hazırlanılıyor”

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, turizmde girdi maliyetlerinde yaşanan yüzde 300 üzeri artış nedeni ile fiyatlar anlamında Yunanistan ile çekişmeli bir sezona hazırlanıldığını söyledi.

Balta: “Yunanistan ile çekişmeli bir sezona hazırlanılıyor”
Yayınlama: 05.01.2024
1
A+
A-

Sanitas SPA & Wellnesskurucu ortağı, turizm acentesi Medulux Health&Travel’ın sahibi ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, turizmde girdi maliyetlerinde yaşanan yüzde 300 üzeri artış nedeni ile fiyatlar anlamında Yunanistan ile çekişmeli bir sezona hazırlanıldığını belirterek, iç turizmde Bodrum’un bu durumdan etkileneceğini ve fiyat performansında bir düzeltme yapacağını düşündüğünü ifade etti.

Balta: “Yunanistan ile çekişmeli bir sezona hazırlanılıyor”

Balta, “Turizmde çeşitlilik anlamında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) da desteği ile yeni destinasyonlar, sağlık alanındaki başarısı ayrıca yeme içme ve kültür rotaları sayesinde Türkiye 4 ya da 5 yıl içerisinde daha da gözle görülür bir pazarlama farkındalığı yaratacaktır.” dedi.

“Türkiye 2023 hedeflerine ulaştı”

Türkiye’nin turizm hedeflerini yakaladığından bahseden Balta, “2023 olumsuzluklara rağmen Türkiye açısından hedeflerini yakaladı çünkü hedef revizesi yapılmıştı. 75 milyar turist ve 65 milyar dolar olan hedefimizi 60 milyon turist 58 milyar dolar gelir hedefimize ulaştık.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.