Bakan Tunç’tan AİHM’e ByLock tepkisi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ByLock kararına tepki gösterdi.

Bakan Tunç’tan AİHM’e ByLock tepkisi
Yayınlama: 28.09.2023
9
A+
A-

Bakan Tunç'un konuşmasından satır başları şöyle:

AİHM'nin kararı

“Deliller serbestçe tahkik edilir ve ceza hukukunda her şey delildir. Suç terör örgütü üyeliği suçu ama delil özellikle ByLock üzerinden tespit edilen görüşmeler yazışmalar ve şifre kullanılarak buraya başka birisinin girememiş olması tüm bunlar yargıtayımız tarafından standarda kavuşturuldu. Ve bu standardın da göz ardı edildiği iç hukuk uygulamamızın dikkate alınmadığını görüyoruz. Bu karar sadece o dosya bakımından geçerlilik teşkil eder ki o da iç hukuk uygulamamızda karar tebliğ edildikten sonra değerlendirilecektir.”

Katip adaylarının ataması

“Mülakatlar yapıldı değerlendirme aşamasında zabıt katiplerimiz özellikle diğer memurlarla ilgili olarak da peyderpey mülakat sonuçlarını açıklıyoruz. 20 bini aşkın zabıt katibimin alımı ile ilgili daha önce sayın cumhurbaşkanımızın da açıkladığı bir husus vardı ve bunların sınavları yapıldı. Sınavlar neticesinde mülakatlar yapıldı. Mülakatların açıklanması da son değerlendirmeler yapılıyor önümüzdeki birkaç gün içerisinde de açıklama yapılacak.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yaptığı açıklamada Altın Portakal Film Festivali’nde FETÖ propagandası yapılarak festivalden çekilme kararı alındı. Son dönemde FETÖ propagandaları artmaya başladı bu durum ile ilgili değerlendirmeni nedir?

“Bu bir talihsizlik. Altın Portakal Film Festivalinde bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez. Kültür Bakanımızın vermiş olduğu karar çok değerli bir karar özellikle terör konusunda hep beraber milletçe kararlı olmamız gerekir. Bu kararlılıktan hiçbir taviz vermememiz lazım. Özellikle geleneksel hale gelmiş bir festivalde bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına kesinle müsaade edilemez.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.