Bakan Tunç: UYAP avukat portal arayüzünü yeniledik

Adalet Bakanı Tunç, avukatlardan gelen öneriler doğrultusunda “UYAP avukat portal” arayüzünün yenilediğini açıkladı.

Bakan Tunç: UYAP avukat portal arayüzünü yeniledik
Yayınlama: 06.05.2024
1
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç, avukatlardan gelen öneriler doğrultusunda “UYAP avukat portal” arayüzünün yenilediğini belirterek avukatlara hayırlı olmasını diledi.

Adalete erişimi kolaylaştırmak için Yargıda Dijitalleşme çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Tunç, “Avukatlarımızın, adliyeye gitmeden çevrimiçi olarak dava açma, mahkemeye evrak gönderme, savcılığa şikayet dilekçesi gönderme, e-duruşmaya katılma; icra takip dosyaları vb işlemleri gerçekleştirmek için geliştirilen UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemi UYAP Versiyon 3 Projesi kapsamında yenilenmiştir.” dedi.

Bakan Tunç bu kapsamda yeni Avukat Portal ekranlarında yapılan yenilikleri şöyle sıraladı:

“Sisteme giriş sırasında kullanılan e-imza uygulaması yerine çok daha pratik olacak şekilde internet tarayıcısı üzerinden bir giriş sistemi sağlanmıştır. Gece modu özelliği seçimi getirilmiştir. Avukat Portal ana sayfasında “Taraf Adı ve Soyadı”, “ Dosya Numarası”, “ Birim Adı” ve “Menüler” içerisinden arama yapılarak işlemlere kolay erişim imkânı sağlanmıştır. Sık kullanılanlar menüsü oluşturularak kullanıcıların en çok kullanmış olduğu 10 adet menü eklenebilir hale getirilmiş ve menülere hızlı erişim kolaylığı sağlanmıştır. Avukatlar tarafından portal ara yüzü içerisinden sorulan soruların cevaplandırılabilmesi, böylelikle avukatların yaşamış olduğu problemlerin çözümü noktasında kolaylık sağlanması amacıyla yapay zeka alt yapısını kullanan chat bot (akıllı asistan) uygulaması eğitilerek portala eklenmiştir. Celse mobil uygulaması üzerinden avukatlara iletilen bildirimlerin eş zamanlı olarak Avukat Portal ana sayfasında da gösterimi sağlanmıştır. Ana sayfa üzerinden hukuk, ceza, icra ve diğer dosyalara doğrudan erişim sağlanabilmesi amacıyla tasarımsal buton çalışması yapılarak dava/takip açılışı için kısa yollar da eklenmiştir. Ana sayfada yaklaşan duruşmaların ve keşif günlerinin gösterimi ve “Tümünü Listeleme” seçeneği ile “Duruşma Sorgula” menüsüne hızlı erişim kolaylığı sağlanmıştır. Dosyaların tüm detaylarının görüntülenebileceği yeni bir tasarım yapılarak pencere görünümü ve kart görünümü olarak iki ayrı seçenek sunulmuştur. Kart görünümü ile aynı sayfa içerisinde dosya ile ilgili taraf bilgileri, evrak, safahat, tahsilatlar gibi birçok bilgiye daha kolay şekilde erişim imkânı sağlanmıştır. Avukatların evrak göndermeden önce evrak üzerinden yaptıkları son değişikliklerin ön izlemesini görebilecekleri seçenek eklenmiştir. Evrak görüntüleme fonksiyonu geliştirilerek, udf ve genel geçer diğer evrak türlerinin bilgisayara indirmeden görüntülenmesi imkânı sağlanmıştır. Görme engelli avukatlarımızın Avukat Portalı çok daha pratik kullanabilecekleri bir arayüz geliştirilmiştir.”

Bakan Tunç yeniliklerin avukatlara hayırlı olmasını dileyerek, çalışmalarında başarılar diledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.