Bakan Tunç: Ülkede darbeler olmasın diye demokrasinin standartlarını yükselttik

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç: Ülkede darbeler olmasın diye demokrasinin standartlarını yükselttik
Yayınlama: 17.05.2024
2
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yetki çerçevesi içerisinde bugün tahliyelerin gerçekleşeceğini belirterek, ''Ülkemiz, demokrasi tarihimiz darbelerin kara lekeleriyle maalesef dolu. Bundan sonra bu ülkede darbeler olmasın diye, demokrasinin standartlarını yükselttik. Darbecilerin yargılanması Anayasa değişiklikleriyle sağlanmış oldu. Ülkemizde demokrasinin standartlarını yükseltilmesi noktasındaki mücadelemizi hız kesmeden sürdüreceğiz. Demokratik, sivil, yeni Anayasaya kavuşuncaya kadar bu mücadelemiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) öncülüğünde sürecek.’’ ifadelerini kullandı.

Tunç, dün karara bağlanan Kobani davası ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

‘’Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin HDP’nin o dönemde halkı sokağa çağırmasıyla ilgili olarak başlatılan bir adli soruşturma ve sonrasında davaya dönüşen ve dünkü karara kadar yargılamaları süren davada da 108 sanık yargılandı. Bunlardan 72 tanesi firari. 36 sanıktan 18'i tutuklu, 18'i de adli kontrollü olarak yargılanıyordu. Dün açıklanan kararla beraber 24 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 302. maddesindeki devletin birliğini, bütünlüğünü bozmak suçuna yardım etmek Türk Ceza Kanunu’nun 39 gereğince cezaları açıklanmış oldu. 12 sanık hakkında da beraat kararı verildi.’’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturmaya değinen Tunç, ‘’Soruşturmada gözaltına alınan sivil ya da resmi görevliler var. Bu soruşturmayı hep beraber bekleyeceğiz ve bu soruşturmanın sonucunu hep birlikte göreceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.