Bakan Tunç: İsrailli yetkililer, en kısa sürede hukuk önüne çıkarılmalıdır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için yakalama kararı başvurusunda bulunması hakkında açıklama yaptı.

Bakan Tunç: İsrailli yetkililer, en kısa sürede hukuk önüne çıkarılmalıdır
Yayınlama: 20.05.2024
2
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunmasını gecikmiş ancak olumlu bir karar olarak değerlendirdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Refah bölgesinde yaptığı saldırılarla uluslararası hukuku ayaklar altına aldığını belirten Tunç, “En temel insan hakları olan yaşam hakkını, mülkiyet hakkını, güvenlik hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü yok saymaktadır” dedi.

Bakan Tunç, masum insanları hedef alan İsrailli yetkililerin, en kısa sürede hukuk önüne çıkarılması ve hesap vermelerinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye olarak, daima işgalci İsrail'in adaletsizliklerini, yaptığı soykırımı, işlediği insanlık suçlarını gündemde tutmaya devam edecek, Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında yanında olmayı sürdüreceğiz. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığının kabul edilmesi ve Filistinli kardeşlerimizin kendi ülkelerinde özgürce ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması için çaba göstermekten geri durmayacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.