Bakan Tunç: “Bu sistemden herhangi bir dönüş yok”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç: “Bu sistemden herhangi bir dönüş yok”
Yayınlama: 20.11.2023
0
A+
A-

Bakan Tunç'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Sürekli bir gelişim, değişim reformlarla 21 yıldan bu yana milletimizin huzurunda olduk.Cumhurbaşkanımızın özellikle eleştiriler karşısında ifade ettiği 50+1 meselesi tabii ki Meclisimizin takdirindedir.

Bu yeni anayasa hedefi doğrultusunda bunların hepsi konuşulup tartışılabilir. Meclis'te bunlar mutabakat çerçevesinde olabilecek hususlar. Yeni anayasa yazılırken değiştirilemez olanlardan sonrakiler oturulup tartışılabilir.”

Yeni ihtiyaçlar durumunda yeni değişikliklerin değerlendirilerek sistemde reform ihtiyacı varsa kaçınılamayacağını dile getirdik.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 50+1 meselesi de bu çerçevede TBMM'de değerlendirilebilir. Bu sistemden herhangi bir dönüş yok. Reform ihtiyacı varsa uygulanır.

Ogün Samast

Bu konular yargısal süreçlerle ilgilidir. Son iddianamenin süreciyle ilgili de kamuoyunun bilmediği hususlar var. Yargılama devam ederken konunun terör örgütü hususları tartışıldı.

Azmettirenlerle tetikçi 220'de bahsedilen terör örgütü olmayan örgüt kapsamında cezaları verilmişti. 2016'da darbe girişiminden sonra bu cinayetin FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yeni bir soruşturma başladı.”

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.