Bakan Tekin, özel okul temsilcileriyle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında özel okul temsilcileriyle buluştu.

Bakan Tekin, özel okul temsilcileriyle bir araya geldi
Yayınlama: 08.05.2024
1
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için başsağlığı diledi.

Eğitime yönelik şiddeti engellemek üzere toplumun tamamının seferberlik hâliyle mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığımız hazırlık çalışmalarının içinde öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda daha farklı değerlendirilmesine yönelik hukuki tedbirlerimizi aldık. Yasal düzenlememiz de metnin içinde var. Dolayısıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yasal süreç başladığında bu konuda da tedbirimizi almış olacağız inşallah” açıklamasında bulundu.

Tekin, yeni müfredatın 26 Nisan'da başlayan askı sürecini bir hafta daha uzattıklarını anımsatarak şunları söyledi:

“Cuma itibarıyla süreci tamamlayıp, eğitim öğretim daireleri ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, gelen öneriler doğrultusunda çalışmalarını yapacak ve daha sonra onaylayıp yürürlüğe koyacağız. Kademeli bir geçiş öngörüyoruz. Her eğitim öğretim kademesinin başlangıç sınıflarını yeni müfredatın uygulanmaya başlanacağı sınıflar olarak belirledik. Ara sınıflarla ilgili olarak eski süreç, eski müfredat, eski materyaller aynen devam edecek. Onlarla ilgili bir kararımız ve tasarrufumuz yok.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.