Bakan Şimşek, Fransa’da ikili görüşmeler gerçekleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa ziyaretinde ikili görüşmeler gerçekleştirerek Türkiyenin yeni programını anlattı.

Bakan Şimşek, Fransa’da ikili görüşmeler gerçekleştirdi
Yayınlama: 20.10.2023
4
A+
A-

Bakan Şimşek günübirlik yaptığı Fransa ziyaretinde sabah BNP Paribas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre ev sahipliğinde, Fransa’nın en büyük iş insanları derneği MEDEF üyeleri ile bir araya geldi.

Daha sonra Societe Generale’in ev sahipliğinde yaklaşık 4 trilyon avro yöneten Fransa merkezli yatırım fonlarına ve banka üst düzey yöneticilerine Türkiye ekonomisi ve programını anlatan Bakan Şimşek “Ayrıca Uluslararası Enerji Ajansı’nın Başkanı dostum Fatih Birol ile küresel enerji piyasasının görünümüne ilişkin bir görüşme gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile ikili ticaretin ve karşılıklı yatırımların nasıl artıracağına yönelik istişarelerde bulunana Bakan Şimşek, ardından Fransa-Almanya Forumunda 70 civarında firmanın CEO/CFO’suna Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.

Fransa'nın Türkiye’de en çok uluslararası yatırım yapan ilk 10 ülke içinde yer aldığını belirten Bakan Şimşek, “Yatırımcılarla görüşmelerimiz hafta başı Körfez ülkeleri ziyaretlerimiz ile de devam edecek. Ziyaretlerimizin amacı ülkemizin yeni programını anlatmak ve istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir.” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.