Bakan Kacır: Üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, elektrikli araç devrimini doğru zamanda yakalayarak Türkiye Yüzyılında da teknolojide öncü, üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarını kararlılıkla attıklarını söyledi.

Bakan Kacır: Üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz
Yayınlama: 20.07.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Manisa’da Olgun Çelik Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Yatırımcıların ülkenin potansiyeline ve insan kaynağına güvendiğine işaret eden Kacır, “Yatırımcılarımız şehrimizin örnek sanayi altyapısını, yatırım teşviklerimizi değerlendirecek. Bizler de Türk ekonomisine güvenen, bu ülkenin kalkınmasına katkı veren herkesi baş tacı etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Kacır, Türkiye’nin son 22 yılda adeta sıfırdan inşa ettiği Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi, güçlü üretim yapısıyla otomotiv sektörünüm yeni mobilite ekosistemi dönüşümüne liderlik etmeye hazır olduğunu söyledi.

Bakan Kacır: Üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz

Kacır, “Bu anlayışla; elektrikli araç devrimini doğru zamanda yakalayarak Türkiye Yüzyılında da teknolojide öncü, üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Yeni nesil endüstri politikamızın somut örneği doğuştan elektrikli ve akıllı otomobil Togg’u sayın Cumhurbaşkanımızın iddiası ve güçlü liderliğiyle milletimizle buluşturduk.” diye konuştu.

Ölçeği ve niteliği itibarıyla tarihi bir yatırımı Manisa’ya, Türkiye’ye kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Bakan Kacır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda imzaladığımız yatırım anlaşması doğrultusunda BYD 1 milyar dolar büyüklüğünde yatırım gerçekleştirerek yıllık başlangıçta 150 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip bir fabrikayı ve yeşil teknolojilere yönelik Ar-Ge merkezini Manisa’da kuracak.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.