Bakan Kacır: OSB’lerimizin sayısını 191’den 361’e çıkardık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Bakan Kacır:  OSB’lerimizin sayısını 191’den 361’e çıkardık
Yayınlama: 27.06.2024
1
A+
A-

Bakan Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldıklarını duyurdu.

 

Kacır, Son 22 yılda OSB’lerimizin sayısını 191’den 361’e yükseldiğini belirterek,  “AK Parti hükümetleri olarak, Türk sanayisinin verimli, sürdürülebilir ve rekabetçi büyümesinde öncü rol üstlenen organize sanayi bölgelerimizi ülke sathına yaydık. Son 22 yılda OSB’lerimizin sayısını 191’den 361’e, toplam alanını 51 bin hektardan 118 bin hektara çıkardık. Üretimde olan sanayi alanı sayısını 11 binden 58 bine, istihdam edilen kişi sayısını 415 binden 2,6 milyona yükselttik. ” dedi.

 

Tamamlanan veya devam eden OSB projelerini 77,3 milyar lira ile desteklediklerini ifade eden Bakan Kacır, şunları dile getirdi:

 

“Organize Sanayi Bölgelerini yüksek teknolojiye dayalı, yenilikçi üretim yöntemlerinin benimsendiği, katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği merkezler haline getirdik. Sanayimizin nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak ve gençlerimizi imalat sanayimizin ihtiyaç duyduğu becerilerle donatmak için Millî Eğitim Bakanlığımızla iş birliğine gittik. OSB’lerimizde yer alan 86 meslek lisesi ve 23 meslek yüksek okulu, nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamakta önemli rol üstleniyor. OSB’lerimizin tamamı en az bir mesleki ve teknik anadolu lisesi ya da mesleki eğitim merkeziyle eşleşmiş durumda. Söz konusu mesleki eğitim merkezlerinde kayıtlı öğrenci sayısı 190 bine ulaştı. OSB’lerimizi “yeşil ve sürdürülebilir üretim alanlarına” dönüştürmek üzere “Yeşil OSB Sertifikasyon Sistemi”ni devreye aldık. ”

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır OSB’lerin temel ve yeşil altyapı yatırımlarını desteklemek için 300 milyon dolar bütçeli “Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Projesi”ni başlattıklarını söyledi.

 

“OSB mevzuatımızı ihtiyaçlara göre sürekli revize ederek, günün koşullarına uygun hâle getiriyoruz.”  açıklamasını yapan Kacır, “Bugün ülkemiz yüzölçümünün yüzde 0,36’sına tekabül eden sanayi alanlarının büyüklüğünü önümüzdeki on yılda yüzde 1’e çıkarmayı hedefliyoruz. Finansman, yer seçimi, kamulaştırma ve altyapı çalışmalarında yenilikçi yaklaşımları devreye alarak ülkemizin son 22 yılda gerçekleştirdiği ve planlanmış tüm karayolu, liman, raylı sistem yatırımlarını dikkate alan, sektörel kümelenme odaklı sanayi alanlarını hayata geçireceğiz. Bu vizyonla, sanayimizin her alanda mükemmeliyet standardını artıracağız. Türk sanayisini dünyada daha güçlü, daha etkin bir konuma taşıyacağız.” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.