Bakan Kacır, Etki Yatırımı Zirvesi 2024’e katıldı

Sanayi Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Etki Yatırımı Danışma Kurulu tarafından organize edilen Etki Yatırımı Zirvesi 2024’e katıldı.

Bakan Kacır, Etki Yatırımı Zirvesi 2024’e katıldı
Yayınlama: 24.05.2024
3
A+
A-

Kacır,  Etki Yatırımı Zirvesi'nde konuşma yaptı. Bakan Kacır, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir ekonomi modelinin aciliyetini dikkat çekerek, “Küresel ekonomik sistemdeki değişimlere paralel olarak, yatırımcılar giderek daha fazla sosyal ve çevresel etki yaratma hedefine odaklanıyor.” dedi.

Bu dönüşümün  toplumsal ve çevresel sorumluluğunun bilincinde olan yeni bir yatırım perspektifi sunduğunu belirten Bakan Kacır şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomik getirinin yanında toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliği odağına alan etki yatırımlarının, ülkemizin bir cazibe merkezi hâline gelmesinde önemli bir rolü olacağına inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz “Genç İstihdamı Sosyal Etki Tahvili Uygulaması: İstanbul Kodluyor Projesi” ile özgün bir uygulama olarak performansa dayalı ödeme yöntemi ile yenilikçi bir yaklaşım kurguladık. 1 milyon 250 bin dolar bütçeli bu proje ile 550 gencimizin bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe istihdam edilmesini hedefliyoruz. Projeye şimdiye kadar ön başvuru yapan 11.500 genç arasından seçilen 856 kişi mesleki gelişim eğitimlerine başladı.”

Sanayi Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, eğitimlerle gençleri doğrudan çalışma hayatına hazırladıklarını vurguladı.

Kacır açıklamasında, “İstanbul’da pilot uygulama olarak başladığımız ilk sosyal etki tahvili uygulaması, gelecek dönemde yürüteceğimiz çalışmalara da örnek oluşturacak. Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kalkınma için etki yatırımcılığını desteklemeye, etki yatırımcılarımızla iş birliği içinde yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz. Bu yatırımları özellikle yerel kalkınma hamlemizin itici bir gücü olarak kullanacağız.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.