Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tekirdağ’da Pelsan-Telasis Tekstil Fabrikaları Açılış Töreni’ne katıldı.

Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
Yayınlama: 04.05.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ’da Pelsan-Telasis Tekstil Fabrikaları Açılış Töreni’ne katıldı. Kacır, tekstil ürünlerinde Türkiye’nin ihracat ve üretim altyapısına güç katacak tesislerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Sanayi ve teknolojide Türkiye’ye çağ atlatacak adımlar attıklarını belirten Kacır, “Artık dünyayla entegre olup rekabet gücünü artıran, kritik teknolojilere adapte becerisi yüksek bir Türkiye var. Sanayi sektöründeki istikrarını ve başarısını sürdürülebilirlik, inovasyon ve nitelikli insan kaynağı ile her geçen gün daha da perçinleyen bir Türkiye var. İnşa ettiğimiz güçlü üretim altyapısı ile; ticari araç üretiminde Avrupa lideriyiz.” dedi.

Bakan Kacır, bölgede arıtılarak temiz hale gelen suların, denize deşarj edilmesi için yürütülen Derin Deşarj Projesi’ni tamamladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu yıl da Ergene havzasında bulunan 2 OSB’nin atıksu arıtma tesisi inşaatı ve bölgede yer alan 4 OSB’nin atıksularının müşterek arıtma tesisine iletilmesi amacıyla yürütülen kollektör hattı inşaatını tamamlamayı hedefliyoruz. Trakya bölgemizde çevreye duyarlı sanayileşmenin öncüsü ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.