Bakan Kacır, Beta Kimya Yeni Üretim Kampüsü’nün açılış törenine katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM) Beta Kimya Yeni Üretim Kampüsü’nün açılış törenine katıldı.

Bakan Kacır, Beta Kimya Yeni Üretim Kampüsü’nün açılış törenine katıldı
Yayınlama: 20.10.2023
4
A+
A-

Bakan Kacır, GEBKİM Kimya İhtisas OSB’de Beta Kimya Yeni Üretim Kampüsü’nü açtıklarını belirterek, “BETA Kimya GEBKİM Kampüsü'yle, ithal ettiğimiz bazı poliüretan yapıştırıcıları ve dolgu ürünlerini ilk kez kendi topraklarımızda üretiyoruz. Bu tesis, 1,7 milyar TL’lik yatırım bedeli, 30 bin metrekare kapalı alanı ile Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal tesisi.” dedi.

Tesisin 500 kişiye iş imkanı sağlarken, tesiste üretilecek yüksek katma değerli ürünlerin dünya kıtasında 150 ülkeye ulaşacağını ifade eden Bakan Kacır, şunları kaydetti:

“Ülkemizin cazip yatırım ortamı, siyasi istikrarı ve teşvik sistemi sayesinde küresel yatırımcıların ilgisi yüksek. Türkiye Yüzyılı'na adımlarımızı atarken, kimya endüstrisinin can damarı olan büyük ölçekli ve entegre petrokimya yatırımlarını uluslararası iş birlikleriyle ülkemize kazandırıyoruz.  Dünyanın gelişmiş 10 ekonomisinden biri olmak için yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.