Bakan Güler, MSÜ 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Harp Enstitüleri Açılış Töreni’ne katıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Harp Enstitüleri Açılış Töreni’ne katıldı.

Bakan Güler, MSÜ 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Harp Enstitüleri Açılış Töreni’ne katıldı
Yayınlama: 09.10.2023
3
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Savunma Üniversitesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Harp Enstitüleri Açılış Töreni’ne katıldı.

Törende Bakan Yaşar Güler'in beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ve Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da yer aldı.

Konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının öğrenci ve öğretim üyeleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olmasını dileyerek başlayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hudutların güvenliğini sağlarken, tehditleri kaynağında etkisiz hale getirme stratejisiyle, yurt içi ve sınır ötesinde icra ettiği etkili operasyonlarla terörle mücadelede büyük başarılar elde ettiğini belirtti.

Bakan Güler, 1-3 ve 4 Ekim tarihlerinde Irak’ın kuzeyinde, 5-6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik karadan ateş destek vasıtaları da kullanılarak hava operasyonları icra edildiğini ve bu operasyonlarda, terör örgütüne ait çok sayıda hedef ile örgütün yararlandığı gelir kaynakları ve tesisin imha edilirken 150’den fazla teröristin de etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Ordunun, Cumhuriyetin 100’üncü yılında ve Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiğini belirten Bakan Güler şunları kaydetti:

“Gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgi ve güveninden alan kahraman ordumuz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak milli, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde Atatürk İlke ve İnkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirecek ve asil milletimizin gurur kaynağı olmaya devam edecektir.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.