Bakan Göktaş’tan Antalya’da misafir edilen Ukraynalı çocuklara ziyaret

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Antalya’da misafir edilen çocukları ziyaret etti.

Bakan Göktaş’tan Antalya’da misafir edilen Ukraynalı çocuklara ziyaret
Yayınlama: 02.11.2023
4
A+
A-

Bakan Göktaş, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Antalya’da misafir edilen çocukları ziyaret ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bir yılı aşkın süredir 489 Ukraynalı çocuğun koruma ve bakım ihtiyacını karşılamaya devam ediyor, onları kendi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşu ve yoğun diplomatik çabalarıyla nerede bir yardım ihtiyacı varsa oradayız.”

Gazze’de İsrail yönetimi tarafından büyük bir insanlık suçu işlendiğine dikkati çeken Bakan Göktaş, “Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere Filistinli kardeşlerimiz yoğun bombardıman altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ukraynalı çocuklara nasıl sahip çıktıysak Filistinli çocuklara da aynı şekilde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde sahip çıkacağız.” dedi.

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak Birleşmiş Milletler’deki bütün muadil Bakanlara birer mektup göndererek Filistin’de yaşanan insanlık suçuna karşı herkesin bir an önce harekete geçmesi ve ateşkesin sağlanması çağrısında bulunduklarını ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.