Bakan Fidan: Türkiye İsrail’e karşı UAD’de açılan davaya müdahil oluyor

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) açtığı davaya müdahil olmaya karar verdiklerini açıkladı.

Bakan Fidan: Türkiye İsrail’e karşı UAD’de açılan davaya müdahil oluyor
Yayınlama: 01.05.2024
0
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“21. yüzyılda Gazze’de açlıktan ölümler yaşanırken İsrail ordusunun çekildiği yerlerde toplu mezarlar ortaya çıkarken kadın, çocuk, hasta, yaşlı demeden siviller hedef alınırken uluslararası toplum daha neyi beklemekte. Artık zorlayıcı tedbirlerin gündeme gelmesi gerektiği ortadadır.

İsrail’in Filistin halkını boyunduruk altına alma ve topraklarından sürme çabasını ne Filistinliler ne Türkiye ne adalet ve hukuk arayışında olan diğer ülkeler ne de uluslararası toplum vicdanı kabul etmeyecektir. Ya hukuktan ve insanlıktan yana olacağız ya da zulmün yıl açtığı sorunların bedelini hep birlikte ödeyeceğiz.

Bu hususu özellikle İsrail’in suçlarına kefil olan ancak tüm uluslararası sistemi ve güvenliğini tehlikeye atan ülkelere ikaz olarak bir kez daha vurgulamak istiyorum. Gazze’de insanlık bir sınav vermektedir.

Türkiye olarak Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) açtığı davaya müdahil olmaya karar verdik. Bu adımla Uluslararası Adalet Divanı önündeki sürecin doğru yönde ilerlemesini temenni ediyoruz. “

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.