Bakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefonla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefonla görüştü
Yayınlama: 23.12.2023
9
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid al Nahyan ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze’yi hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Gazze’ye insani yardım konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde kabul edilen karara da değinilen görüşmede, ateşkes ve kalıcı barış için birlikte çalışmanın önemi vurgulandı.

Dışişleri Bakanı Fidan, insani yardım faaliyetlerinin en etkin biçimde sürmesi için azami çaba harcanırken, ateşkes hedefinden uzaklaşılmaması gerektiğine, nihai hedefin ise bölgede kalıcı barışın sağlanması ve Filistin devletinin kurulması olduğuna dikkati çekti.

Görüşmede İİT ve Arap Ligi Temas Grubu’nun öilerleyen dönemdeki faaliyetleri de ele alınırken, Gazze’de yaşanan insani trajedinin uluslararası toplumun gündeminde tutulması yönündeki ortak çabaların sürmesi konusunda mutabık kalındı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.