Bakan Fidan: “ADF2024 ‘Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak’ temasıyla başladı”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu’nun (ADF2024) başladığını duyurdu.

Bakan Fidan: “ADF2024 ‘Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak’ temasıyla başladı”
Yayınlama: 01.03.2024
2
A+
A-

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığın ev sahipliğinde düzenlenen 3. Antalya Diplomasi Forumu (ADF2024), “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” ana temasıyla başladığını duyurdu.

Fidan, ''ADF2024; üç gün boyunca devlet ve hükümet başkanlarını, yüksek düzeyli hükümet yetkililerini, iş insanlarını, uzmanları, akademisyenleri ve gençleri bir araya getirecek. Ara buluculuktan göçe, gelişen teknolojilerden gıda güvenliğine, terörizmden sürdürülebilir kalkınmaya pek çok başlığı ele alma fırsatı sunacak.'' dedi.

Forum kapsamında gerçekleşecek oturumlarda ve ikili görüşmelerde, Gazze'de süren katliam başta olmak üzere uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden krizlere karşı çözüm yöntemlerini değerlendireceklerini belirten Fidan, ''Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla beraber, diplomasinin tüm araçlarını kullanarak daha adil, daha barışçıl, daha müreffeh bir gelecek hedefine nasıl katkı sağlayabileceğimizi tartışacağız.'' ifadelerini kullandı.

Fidan, ADF2024'ün küresel sorunlarla ve adaletsizliklerle mücadeleye fayda sağlamasını, dünya için hayırlara vesile olmasını diledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.