Bakan Ersoy: “2024 için hedefimiz 15 ilde festivallerimizi gerçekleştirmek”

FATMA ELİF BEYHAN – 29.09.2023 – HİBYA – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali tanımınında konuştu.

Bakan Ersoy: “2024 için hedefimiz 15 ilde festivallerimizi gerçekleştirmek”
Yayınlama: 29.09.2023
1
A+
A-

Bakan Ersoy'un konuşmasında satır başları şöyle:

“Festivallerimizde de kültür sanatı ülkemizin dört bir yanına yaydık. Bu sene festivallerimizde Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali ile start verdik. 5-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 9 gün sen festivale halkımızın ilgisi çok büyük oldu. Kapadokya’nın ardından 2 festivalimizi de eşzamanlı olarak başlattık. Sümela ve Palandökende 19-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz bu festivallerimiz halkın yoğun teveccühü ile karşılaştı. İç Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgemizin ardından bu kez Marmara bölgemize geldik ve 9-17 Eylül tarihleri arasında Troya Kültür Yolu Festivalini gerçekleştirdik. Ardından güneydoğu Anadolu bölgemize geçerek 16-24 Eylül tarihlerinde GastroAntep Kültür Yolu Festivalini düzenledik. Kısacası tamamlanan 5 festivalimizde çok başarılı sonuçlara ulaştık.

Festivalimiz de cumhuriyetimizin gözbebeği başkent Ankara’da Başkent Kültür Yolu Festivaliyle gerçekleştirmiş olduk. 16 Eylül’de başlayan Başkent Kültür Yolu Festivalimiz 1 Ekim Pazar günü sonlanacak. Konya Mistik Müzik Festivalimiz de 23 Eylül’de başladı. Dünyanın çeşitli yerlerine ait mistik müziklerin buluşma noktası olan festival yarın sana eriyor.

Bugün açılışını yaptığımız Beyoğlu Kültür Yolu Festivalide 16 gün boyunca birbirinden eğlenceli renkli kültür ve sanat etkinliklerine sahne olacak. Festival İstanbulluları 50’den fazla noktada binden fazla etkinlikle buluşturacak. Festivalin açılışı Devlet Opera ve Bale sanatçılarının hazırladığı açılış gecesi konseri ile gerçekleştirecek. Devlet tiyatrolarının Bin Bir Gece Masalları oyunu perdelerini festival kapsamında açacak. Özel tiyatrolarca hazırlanan Tamamla Bizi Ey Aşk, Şıngır Şıngır Beyoğlu, Küheylan, Vişne Bahçe ve Çeko ve Pepo isimli oyunlar da sanatseverlerin beğenisine festival boyunca sunulacak.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivalimiz kültür ve sanatla devam ederken 14 Ekim’de de Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivalimiz başlıyor. Tamamlanan restorasyonu sonunda nisan ayında hizmete açtığımız tarihi tekel binasının odak noktası olacağı Efes Kültür Yolu Festivali de 28 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında İzmirlilerle buluşturacağız. 11 duraklık festival maratonumuzu 4-12 Kasım arasında gerçekleştireceğimiz Antalya Kültür Yolu Festivali ile bu sene sonlandırıyor olacağız.

Festivalleri bitirdik diye dinlenmek yok hemen gelecek sene işin hazırlıklara başlıyoruz. 2024 için hedefimiz 15 ilde festivallerimizi gerçekleştirmek.

Dünya turizminin gözbebeği İstanbul attığımız adımlar neticesinde 2023 yılının ilk 8 ayında önemli bir rekora imza attı. Bu süreç içerisinde İstanbul 11 milyon 524 bin yabancı ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul’a gelen yabancı sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13.20 artış gösterdi.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.