Bakan Bolat, Filistin Ankara Büyükelçisi ve Filistinli İş İnsanları Birliği ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve Filistinli İş İnsanları Birliği ile bir araya geldi.

Bakan Bolat, Filistin Ankara Büyükelçisi ve Filistinli İş İnsanları Birliği ile görüştü
Yayınlama: 29.01.2024
1
A+
A-

Görüşmede Türkiye ve Filistin arasındaki ekonomik iş birliklerini ve ticaret hacmini artırma yollarını görüştüklerini belirten Bolat, “İki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve karşılıklı ticaret hacmimizi istikrarlı bir şekilde artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Bakan Bolat, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) İsrail’in soykırım girişimine ilişkin 26 Ocak’ta açıkladığı ihtiyati tedbir kararının, İsrail tarafından derhal ve tam olarak uygulanmasına değinerek şunları dile getirdi:

 

“7 Ekim’den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de masum kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri hedef alan İsrail’in gaddarca ve savaş hukukuna dahi sığmayan kanlı saldırılarını kınıyor; Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) İsrail’in soykırım girişimine ilişkin 26 Ocak’ta açıkladığı ihtiyati tedbir kararının, İsrail tarafından derhal ve tam olarak uygulanmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz, ateşkesi sağlama, savaştan etkilenen sivillere insani yardım ulaştırma, saldırılar sonucunda yıkılan yapıların onarımı ve bağımsız Filistin Devleti’nin tanınması konularında tüm dünya sathında yürüttüğü çalışmalarına kesintisiz devam edecektir. İki ülke arasında her alandaki işbirliği ve desteklerimizi sürdürerek, hem Türkiye ve Filistin’in sarsılmaz ittifakını güçlendirecek, hem de kardeş Filistin halkının huzur ve refahını artıracak adımlar atmaya devam edeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.